Osijek, gradski portal Osijek-Online.Com

NOVE VIJESTI

ReArta festival #1


OSIJEK - Prvi dan festivala može se pohvaliti iznimno velikom posjećenošću koja je još jednom dokazala kako kulturna scena grada Osijeka ima svoju publiku – i to vrlo široku!

Četrdeset izlagača zašarenilo je štandove već od 16h, a svečano otvaranje festivala održalo se u 18h ispred Vodenih vrata. Nakon predstavljanja festivala i same teme „Put u središte Zemlje“ u sklopu govora jedne od organizatora festivala Darije Gabrić, govor je održao i dogradonačelnik grada Osijeka Vladimir Ham koji je čestitao organizatorima jer su uspjeli ostvariti prvotnu ideju Osijeka u svojoj kandidaturi za prijestolnicu kulture – oživjeti kulturu na ulicama grada!

U sklopu otvorenja sudjelovao je i Plesni studio Shine s plesnim performancem „Peti element“, a nakon cijelog protokola svečanog otvorenja, kod svodova se održao razgovor s gospodinem Đorđem Balićem, uz moderatoricu Valentinu Grubačević, kreativnu direktoricu ReArt festivala. Gospodin Balić otkrio nam je sve o podzemnim tunela koji se nalaze ispod Tvrđe te odgovorio na pitanja znatiželjnih posjetitelja.

Tijekom cijelog dana održane su radionice za djecu i odrasle, a svi posjetitelji mogu uživati u izložbama umjetničkih instalacija. U Galeriji Kazamt otvorena je izložba „Svjetlost“ umjetnica Marije Vidaković Tulić, Marije Škrobo, Marije Marijanović, Angele Turkalj i Anamarije Barbe, koja će trajati oba dana, a u 20:30 održat će se predstava SOS – Scena osječkih studenata u suradnji s Odjelom za kulturologiju i Umjetničkom akademijom „Kralj umire“.

Organizatori festivala pozivaju vas da im se pridružite u nastavku večernjeg programa u kojem vas očekuje bogati uz glazbeni dio.

Izvor: ReArt festivalNajnovije