Osijek, gradski portal Osijek-Online.Com

IZLOŽBA

Izložba - From a distance 1914


OSIJEK -  U osječkoj Galeriji Kazamat će se u petak, 01. srpnja u 20 sati otvoriti izložba „From a Distance 1914“, poznatog fotografa Hassana Abdelghanija. Otvorenju izložbe, s počekom u 19 sati, prethodi razgovor sa umjetnikom kojeg će voditi voditelj Galerije Kazamat, Igor Loinjak.

FROM A DISTANCE 1914
Ciklus fotografija umjetničkog fotografa i galerista Hassana Abdelghanija nastao je kroz žudnju približavanja gradovima i upoznavanja njegovih ljudi, što je učinio posjećujući upravo grobove. Fotografijom u fotografiji, snimajući portrete s nadgrobnih spomenika ljudi umrlih tijekom Prvog svjetskog rata na grobljima u Puli, Bugarskoj, Grčkoj, Turskoj, Srbiji i Sloveniji. Izložba je poticaj za promišljanje prolaznosti, s jedne strane prolaznosti čovjeka, a s druge prolaznosti fotografije kao jednog od čovjekovih pokušaja da je zaustavi.

HASSAN ABDELGHANI
Hassan Abdelghani, umjetnički fotograf i voditelj fotografske galerije „Makina“ u Puli, dosad je realizirao i organizirao brojne fotografske izložbe u Hrvatskoj i inozemstvu. Rođen je u Osijeku 1965. godine, odrastao u Kairu (Egipat). U Kopenhagenu 1990. završava školu fotografije, a 1998. osniva privatnu fotoškolu Global Fotoškole u Kopenhagenu.

Potpisuje niz umjetničkih projekata: bio je kustos na više od 30 izložbi, umjetnički direktor fotogalerije «Vrata starog grada » u Osijeku, imao samostalne i skupne fotografske izložbe u Danskoj, Italiji, Hrvatskoj, Srbiji, Austriji, Sloveniji, Tajlandu, Njemačkoj Rumunjskoj, Bugarskoj, Turskoj, Grčkoj, Njemačkoj i BiH. Živi i stvara u Puli.

Izložba je otvorena svakog dana od 17 do 20 sati, a traje do srijede, 13. srpnja 2016.

Izvor: Galerija KazamatNajnovije