Osijek, gradski portal Osijek-Online.Com

NATJEČAJ

Otvoren natječaj za izložbu 25. slavonski biennale


OSIJEK - Organizacijski odbor Muzeja likovnih umjetnosti u Osijeku objavljuje
 

NATJEČAJ
 
za sudjelovanje na izložbi 25. slavonski biennale. Slavonski biennale je skupna, žirirana izložba na kojoj se predstavlja suvremena vizualna umjetnost po izboru Ocjenjivačkog suda naslovljena
 
GRANICE VIDLJIVOSTI

NATJEČAJ I SADRŽAJ PRIJAVE ZA 25. SLAVONSKI BIENNALE
 
Prijava na natječaj obvezno mora sadržavati:
- osobne podatke: ime, prezime, datum rođenja, adresu, broj telefona, e-mail adresu;
- profesionalni životopis;
- potpunu dokumentaciju o prijavljenom radu s tehničkim podacima o postavu i izradi rada (naziv, godina, tehnika, dimenzije, mjesto/a izlaganja)
- fotografiju visoke rezolucije ili nacrt rada, a u slučaju izvedbenog rada potreban je i detaljan sinopsis;
- izjavu (artist's statement) umjetnika o vlastitom umjetničkom radu (izjava treba sadržavati: stav koji umjetnik iskazuje radom i precizan opis rada – materijale, postupke i prostornu dispoziciju – maksimalno dvije kartice teksta).

Jedan autor/ autorica može na natječaj prijaviti jedan rad. Svi prijavljeni radovi moraju biti spremni za izlaganje. Za natječaj se mogu prijaviti isključivo radovi nastali nakon 1. srpnja 2014. godine. Natječaj je otvoren od objave do 30. rujna 2016. godine. Izložba će se održavati u Muzeju likovnih umjetnosti u Osijeku od prosinca 2016. do veljače 2017. godine.

Radovi se obavezno prijavljuju u digitalnom obliku. Ocjenjivački sud može zatražiti dodatne informacije ili razgledavanje rada uživo. Uz radove koji su izabrani kroz natječajni postupak, na izložbi će sudjelovati i pozvani autori /autorice. Prijave, sa svim traženim sadržajima, na natječaj se šalju na mediju za prijenos digitalnih podataka na adresu Muzeja:
Muzej likovnih umjetnosti – 25. slavonski biennale
Europska avenija 9
31 000 Osijek.

Sve upite vezane uz 24. slavonski biennale šaljite na e-mail Muzeja: mlu@mlu.hr ili na e-mail adresu kustosice izložbe: valentina.rados@mlu.hr ili na telefone: 031 – 251 280; 031 – 251 284

Smatra se da je prijava pristigla u roku ako je poslana na e-mail adresu Muzeja zaključno do 24.00 sata zadnjeg dana roka za slanje prijave. Nepotpune, kao i prijave pristigle nakon isteka roka za prijavu, ocjenjivački sud neće uzeti u razmatranje.

Molimo da ostale informacije te Pravila za održavanje izložbene manifestacije Slavonski biennale potražite na www.mlu.hr ili nas pratite na https://www.facebook.com/mlu.osijek/

Izvor: MLU OsijekNajnovije