Osijek, gradski portal Osijek-Online.Com

PLES

Invisible Time na OLJK-u


OSIJEK - «Invisible Time» Melite Spahić Bezjak i Ane Horvat gostuje na Osječkome ljetu kulture u selekciji i organizaciji Plesne mreže Hrvatske

U osječkome amfiteatru Eurodoma, 8. srpnja s početkom u 22:30, u okviru osječkoga ljeta kulture, gostuje predstava na razmeđi koncerta i plesa «Invisible Time», autorica Melite Spahić Bezjak i Ane Horvat. Riječ je o jednoj od ponajboljih domaćih plesnih predstava u posljednje vrijeme, nastaloj prema narudžbi Muzičkoga bijenala Zagreb i u koprodukciji Zagrebačkog plesnog centra, a u Osijek stiže u stručnoj selekciji Plesne mreže Hrvatske.

«Invisible Time» djelo je za plesača, udaraljkašicu i elektroniku. Simultani je to proces skladanja i koreografiranja u kojem je glazba sastavni dio plesa i obrnuto, a kritičari predstavu opisuju kao neobično zanimljiv i živ spoj glazbe i plesa, naglašene likovnosti i zanimljive kompozicijske strukture, osebujnu zvučnu sliku, napete, pomalo tajanstvene atmosfere.

Uz koreografkinju Melitu Spahić Bezjak i skladateljicu Anu Horvat, u projektu sudjeluju daraljkašica Kaja Farszky i plesač Zvonimir Kvesić. Ulaz je besplatan.

Izvor: Plesna mreža Hrvatske
Foto: Z. FerinaNajnovije