zatvori oglas

KAZALIŠTE

Kraj uspjene sezone u Dječjem kazalištu Branka Mihaljevića


OSIJEK - Dječje kazalište Branka Mihaljevića u protekloj je sezoni uspješno je ostvarilo sve svoje planirane aktivnosti. Prema predviđenom programu izveli su planirane premijerne naslove, obnove, reprize, manifestacije i brojna uspješna gostovanja.

U sezoni 2015./2016. zaposlenici Dječjeg kazališta realizirali su 4 premijerne predstave – Jonathanov let u režiji Nikole Zavišića, Pinokio u režiji Damira Mađarića, Božićna priča koju je režirao Ivica Lučić, Nije me strah u režiji Ljudmile Fedorove te jednu obnovu – Vesela avlija koju je obnovila Lidija Helajz, a na programu smo imali i najuspješnije naslove iz prošlih sezona. U našem su kazalištu održane i tri tradicionalne manifestacije „Djeco, kazalište vas zove", „Noć kazališta" i „Zimske radosti". Ukupno iz premijernog i repriznog programa izvedeno je 274 predstava. U Dječjem Kazalištu odigrano je 185 predstava, a na gostovanjima i festivalima 90 predstava, koje je ukupno pogledalo oko 57465 gledatelja. Od ukupnog broja gledatelja, u Kazalištu je predstave gledalo 33842 gledatelja, a na gostovanjima i festivalima 23623 gledatelja.

Izvedene su produkcije: Baletnog studija (Tri baletne etide) s kojom je dugogodišnja voditeljica Štefanija Heller završila svoju pedagošku i plesačku karijeru; Dramskog studija (Sličice iz života, bajkovite i stvarne) i plesne igraonice „Početnice" (Plesna haljina žutog maslačka), a naš Dramski studio za srednjoškolce izveo je produkciju „Pohvala ludosti“. U protekloj sezoni najviše je puta odigran premijerni naslov „Pinokio“ (49), „Božićna priča“ (40), te obnovljena „Vrijeme za bajku“ (34).

Gostovali su na brojnim festivalima u zemlji i inozemstvu, a u protekloj sezoni zaslužili i četiri nagrade: u listopadu prošle 2015. godine „Deveta ovčica“ Dječjeg kazališta Branka Mihaljevića u Osijeku proglašena je najboljom predstavom festivala Jaje u Koprivnici, na 14. međunarodnom festivalu za djecu u Banja Luci Ivica Lučić dobio je nagradu za najbolju animaciju, na 21. vukovarskom lutkarskom proljeću naša glumica Lidija Helajz dobila je nagradu za životno djelo „Zvonko Festini“, a posljednja je nagrada stigla na kraju sezone sa 24. kotorskog festivala pozorišta za djecu gdje je predstava Jonathanov let Dječjeg kazališta Branka Mihaljevića u režiji Nikole Zavišića u žestokoj međunarodnoj konkurenciji osvojila Specijalnu nagradu ASSITEJ Centra Crne Gore.

Izvor: DKONajnovije