Osijek, gradski portal Osijek-Online.Com

NAGRADNA IGRA

Sutra (ni)je novi dan - nagradna igra


OSIJEK - Želite li pogledati još jednu predstavu u sklopu Kazališnog rujanskog Klika sudjelujte u nagradnoj igri koju organizira portal osijek-online u suradnji s HNK Osijek.

Ovaj put u goste nam dolazi Teatra EXIT iz Zagreba s predstavom SUTRA (NI)JE NOVI DAN, autorski projekt Ivice Bobana i glumca.

Predstava je na programu u srijedu, 21. rujna 2016., a na vama je da najkasnije do sutra, 20. rujna, u 14 sati u komentarima ispod teksta ili na FB stranici napišete "Danas je moj sretan dan". Dva sretna dobitnika nagraditi ćemo sa po dvije ulaznice za predstavu.

Po završetku nagradne igre Imena dobitnika će biti objavljena na ovoj stranici. Ulaznice, uz predočenje osobne iskaznice, moći će podići na blagajni kazališta.

Po završetku nagradne igre ulaznice su osvojili:
Sara Schmidt
Viktor Zugor


SUTRA (NI)JE NOVI DAN! je predstava o nizu naših problema, konflikata  i dilema, otkačena  i vesela, tužna i potresna, smiješna i gorka, za mlade i stare! Na tragu svoje autorske uspješnice Kako misliš mene nema?! (odigrane preko 250 puta) Ivica Boban i Teatar EXIT vam predstavljaju tri nova mlada i talentirana glumca – Iskru Jirsak, Zorana Pribičevića i Mirelu Videk u predstavi Sutra (ni)je novi dan! Oni se na temelju mnogostrukosti svojih osobnih, profesionalnih i društvenih identiteta u predstavi  transformiraju u niz različitih likova i karaktera iz našega grada.  Vidjet ćete ih  – do grla u problemima, u suludim situacijama  i interakcijama,  sa svakovrsnim unutrašnjim i vanjskim konfliktima… i deliktima! Predstava je prilika da ih upoznate, da čujete njihove sulude, smiješno-gorke i potresne priče… jer i vas se tiču.

U dva sata virtuozne turboigre  – oni će vam pričati o svojim željama i promašajima, o susretima, mimoilaženju i razilaženju, o samoći i čežnjama, o jalovim savjetima, konceptima i receptima… Predstava je živa vivisekcija problematične stvarnosti koju živimo i načina kako bježimo od nje…
Ivica Boban

O likovima :
Predstava svjedoči o mladim ljudima  bez perspektive – bez posla, stana, i osnovnih egzistencijalnih uvjeta, zrelim ljudima opterećenim kreditima, otkazima, neimaštinom i raspadanjem obitelji i o starcima s bijednim mirovinama, suočenim  s bolesti i blizinom smrti. Želimir je klinac iz kvarta. Odrastao je bez roditelja u  domu i sada preživljava tako što krade po tramvajima, bavi se džeparenjem.  Krešo je zapustio studij zbog teških obiteljskih i životnih prilika i postao ovisnik o kompjuterskim igricama, Laki, njegov prijatelj iz škole postao je iz kompleksa manje vrijednosti ovisnik o teretani, vježbanju, steroidima i ženama, Vanesa, janjevka iz Dubrave radi na štandu i ima od djetinjstva problema s agresivnošću, njena prijateljica Miki, prazninu puni kao “šaptačica muškaraca” i nimfomanka, a duboko u sebi čezne za pravim odnosom, toplinom i ljubavi, dementni stari Slavko, umirovljeni profesor skuplja boce kako bi bio koristan i “jer svaka kuna dobro dođe”, a njegovoj ženi Slavici postalo je preteško i želi da se sutra više ne probudi, Anita Slavkova i Slavičina unuka je diplomirala farmaciju, ne može naći posao i nada se ljubavi s Krešom, Vinko, šljaker otpušten kao tehnološki višak, radi kao šljaker sve što mu ponude da prehrani ženu i djecu s kojima  živi u 20 kvadrata i bijesan je na državu i banke.

Trajanje: 1 sat i 50 minNajnovije