Osijek, gradski portal Osijek-Online.Com

DKO

Devetoj ovčici 20. nagrada


OSIJEK - Višestruko nagrađivana predstava Dječjeg kazališta Branka Mihaljevića „Deveta ovčica“ Silvije Šesto u režiji Ljudmile Fedorove, ponovno se s gostovanja vraća s nagradom i to dvadesetom po redu!


Ovoga puta nagrađen je Ivica Lučić za glumačko/animatorsko majstorstvo na 23. Međunarodnom festivalu pozorišta za decu u Subotici. Stručni ocjenjivački sud Festivala u sastavu dr Adrijana Teodoresku (Rumunjska) – predsjednica, mr Darija Ivanova (Ukrajina) i prof. Dragoslav Todorović (Srbija) – članovi, odgledao je od 26. do 30. rujna 2016. godine 15 predstava u službenoj konkurenciji, u izvođenju 15 kazališta iz 10 zemalja svijeta i upravo našem Kazalištu dodijelio jednu od vrijednih nagrada.

Podsjećamo predstava Deveta ovčica dobila je do sada brojne nagrade na festivalima u zemlji i inozemstvu, uz ovu posljednju njih još 19: dvije na 47. PIF-u, četiri na 17. susretima HC Assitej u Čakovcu, šest na 25. SLUK-u u Osijeku, pet na 8. Festivalu „Mali Marulić“ u Splitu, po jednu na  XIV. Međunarodnom festivalu pozorišta za djecu u Banja Luci, te na 1. Festivalu „Jaje“ u Koprivnici.

Izvor: Dječje kazališteNajnovije