Osijek, gradski portal Osijek-Online.Com

PK BROADWAY

Zaplešite argentinski tango


OSIJEK - Tango o kojem ovdje pričamo ima malo ili nimalo veze s onim što je uobičajeno i općeprihvaćeno mišljenje o tangu, ono koje smo preuzeli iz hollywoodskih filmova, a podrazumjeva mrežaste čarape i ružu u ustima. U stvarnosti, kad nekome kažete da plešete argentinski tango, to znači da uživate u skladu pokreta u dvoje, a korake koje ste naučili možete kombinirati na sve zamislive načine. Da pojasnimo, dakle, tango je ples u paru u kojem dominantnu ulogu igraju vještine vođenja, za muškarce, i praćenja, za žene. Dakle, nema naučenih šablona i štreberskih sekvenci, a sve što plešemo naša je mala kreacija i ovisi o trenutku, raspoloženju, glazbi, partneru s kojim u tom trenu plešemo...Tango je često uspoređivan s meditacijom, jer je osnovni preduvjet za plesanje prisutnost, bivanje u trenutku, tako da možete osluškivati vašeg partnera i s njim skladno uživat u plesu. Ne brinite, te se stvari isto uče, kao i sve ostalo, sve je samo stvar vježbe i volje. :)

Stoga vas pozivamo na mini tango putovanje. :) Pridružite nam se na uvodnim radionicama i upoznajte s osnovnim koracima, osnovnim principima kretanja, s predivnom glazbom argentinskog tanga. Veselimo se tangiranju s vama!

Voditelji:
Zrinko Maloseja: jedan od osnivača plesne škole Tango Zagreb, pleše dulje nego što voli priznati, a podučava tango od 2005. godine.
Ana Lovrić: dugogodišnja plesačica latinsko američkih i standardnih plesova, koja je relativno nedavno otkrila čari argentinskog tanga i nepovratno se u njega zaljubila.

Svim polaznicima radionice plesni klub Broadway poklanja 50 kn popusta na slijedećoj radionici standardnih i latino američkih plesova.

Radionica argentinskog tanga održati će se 29.10. i 30.10. u dvorani plesnog kluba Broadway (Gacka 10, Konzum centar).

Cijena radionice je 100kn

Prijave i dodatne informacije možete dobiti na broj:
- 091/529-0210
- svaki dan u dvorani pk Broadway-a od 17h

Izvor: PK BroadwayNajnovije