Osijek, gradski portal Osijek-Online.Com

HPD LIPA

Vukovaru na dar


OSIJEK - Kao veliko finale godine u kojoj slavi veliku 140. obljetnicu svojeg postojanja, Hrvatsko pjevačko društvo „Lipa“ iz Osijeka održati seriju od tri Božićna koncerta.

Prvi od tri koncerta bit će organiziran u subotu, 17. prosinca 2016. godine, s početkom u 17 sati, u Muzeju vučedolske kulture. Tako se HPD „Lipa“, nakon prošlogodišnjeg uspješnog Božićnog koncerta „Vukovaru na dar“, održanog u Hrvatskom domu Vukovar, ponovno vraća pred svoju vjernu publiku iz Vukovarsko-srijemske županije.

Iznimno nam je drago što su nas pozvali čelnici Muzeja vučedolske kulture, koji je u prvih godinu i pol svojeg djelovanja osvojio niz vrijednih međunarodnih i hrvatskih nagrada i priznanja za muzejsku djelatnost i arhitekturu. Tako će višestruko nagrađivani pjevački zbor nastupiti u višestruko nagrađivanoj muzejskoj ustanovi, a posebna nam je čast što će ovo biti prvi koncert u povijesti Muzeja vučedolske kulture.

Valja naglasiti i da je koncert humanitarnog karaktera. Ulaz je slobodan, ali svi posjetitelji bit će pozvani da daju svoj dobrovoljni novčani prilog za obnovu jednog od simbola „grada-heroja“ – vukovarskog Vodotornja.    
       
Božićni koncert, pa tako i ovaj u Vučedolu, dolaze Društvu kao „kruna“ još jedne iznimno uspješne godine. Lipašice i lipaši će se publici predstaviti izborom od 20-ak raznovrsnih adventskih i božićnih skladbi iz Hrvatske i svijeta, od pučkih popijevki do pjesama poznatih i manje poznatih skladatelja, na ukupno čak osam jezika. Pod ravnanjem dirigentice prof. Valerije Fischbach, izvest će ih a cappella ili uz instrumentalnu pratnju, a neke će uključivati i solističke nastupe.  
    
Tekst: Tomislav Levak



Najnovije