Osijek, gradski portal Osijek-Online.Com

KINO URANIA

Jedna večer - jedna projekcija


OSIJEK - Secret Arts Cinema, udruga Pari Pikule i Kinematografi Osijek vas pozivaju 8. veljače 2017. u 20 sati u kino Urania na tajnu projekciju i događanje iznenađenja!

Jedna večer - jedna projekcija: trostruka hrvatska premijera filma, na temu umjetnosti, za kojeg niti ne znate da postoji, no (vjerujte!) želite ga pogledati. Pozvani su svi, dolazak je za ljubitelje umjetnosti obavezan, a cijena ulaznice je simbolična i iznosi samo 15 kn.

SECRET ARTS CINEMA – CRAFT ART DESIGN ARCHITECTURE novi je filmski program posvećen umjetnosti. Počinje s paralelnim tajnim projekcijama 8. veljače 2017 u 20 sati u organizaciji Udruge Pari Pikule i u suradnji s kinom Urania u Osijeku, Art-Kinom Croatia u Rijeci, Kinotekom Zlatna vrata u Splitu i Festivalom mediteranskog filma Split. Cilj programa je otkrivanje magičnog svijeta kreativnosti uz filmove i popratna događanja, a osim u kinima održavat će se i kao pop-up eventi na nizu alternativnih lokacija.

Zašto Secret Arts Cinema?
Jer mi volimo kreativno pa vas vodimo u filmsko-umjetničku avanturu koja podrazumijeva da gledatelji ne znaju ništa o filmu koji će gledati. Naslov filma ostaje tajna sve do početka projekcije. Budite sigurni, za vas smo pripremili niz zanimljivih filmova o sjajnim arhitektima, dizajnerima, umjetnicima i zanatlijama. Njihova svjedočanstva o nama poznatim ili potpuno nepoznatim kreacijama u formi filma. Umjetnost se s umjetnošću susreće, isprepliće i komunicira u vremenu i prostoru, na svim razinama i u svim kulturama.

Projekt SECRET ARTS CINEMA na kreativan i izravan način povezuje filmske gledatelje sa značajnim umjetničkim djelima.

Nakon prve tajne projekcije 8. veljače 2017 u Osijeku, Rijeci i Splitu, avantura će se nastaviti i na drugim lokacijama u Hrvatskoj. Gledat će se filmovi na temu umjetnosti. Recentne, zanimljive i u Hrvatskoj još neprikazane, filmove istaknutih autora o pothvatima nadarenih, a često i genijalnih autora.

Izvor: Kinematografi Osijek

 Najnovije