zatvori oglas

PROMOCIJA

Predstavljanje romana Stanzia Grande


OSIJEK - Predstavljanje romana Stanzia Grande Damira Zlatara Freya možete popratiti u petak, 17. veljače, s početkom u 18 sati u prostoru Hrvatskog narodnog kazališta.

Uz autora o romanu će govoriti Maja Gregl i Seid Serdarević, a ulomke iz knjige čitat će glumci ansambla Drame HNK Osijek Petra Blašković, Rada Mrkšić i Davor Panić uz klavirsku pratnju Igora Valerija.

Miješajući fantastično i realno, natopljeno povijesnim i arhivskim, opisujući bogatstvo Trsta, njegove palače, operne kuće, noći u kojima su se na kocki gubila i osvajala imanja, brodovi, bogatstva i žene, Damir Zlatar Frey pred nama oživljava moćno doba jedrenjaka, vrijeme uzgoja dudova svilca, vrijeme kada je Trst bio najveća i najvažnija mediteranska luka, vrijeme kada su se u Istri gradile stancije. No prije svega ovo je roman o ljubavi, o ženi, o njezinim čarima, o ljubavi koju prema njoj osjećaju svi oko nje: i obitelj, i Mario Morpurgo de Nilma, njezin budući suprug, ali nadasve anđeo koji postaje vrag koji je opsjeda te oko nje i svih junaka plete svoje konce.

Stanzia Grande roman je o jednoj vili koja je sagrađena iz ljubavnoga gnijezda, ali i o prokletstvu koje je u njoj zametnuto. Ovo je priča koja spaja anđeosko i demonsko, koja poput jina i janga pokazuje kako jedno bez drugoga nije moguće. Brišući granice vremena i prostora, Damir Zlatar Frey ispisuje posvetu Istri i ljubavi koja sve natkriljuje.Najnovije