Osijek, gradski portal Osijek-Online.Com

IZLOŽBA

Binarni prostori Roberta Fišera


OSIJEK - U subotu 11. ožujka na POPUP31 u 20 h u osječkom Esseker centru (ulaz iz Ribarske ulice) predstavit će se izložba Roberta Fišera pod nazivom „Binarni prostori“.

Ova je izložba rezultat Fišerovih umjetničkih nastojanja započetih u ranijim ciklusima „Monokromija/Bezimenih površina“ i „Nježne destrukcije“. Još je za vrijeme studija Fišerovo umjetničko uporište podvrgnuto propitivanju u želji da autor nadiđe činjenicu kako je možda već sve naslikano te da se više ne može vizualizirati nešto „novo i originalno“. Krajnji je rezultat njegova umjetničkog djelovanja uvijek neizvjestan – njegovo je djelovanje putovanje uvijek iznova (pre)određuje zadano odredište samo kako bi ga se opet moglo (pre)odrediti. O tome sam kaže sljedeće: „U Monokromijama sam došao do kraja u smislu oduzimanja i redukcije našavši se na prekretnici iz koje sam jedini smisleni pravac vidio u skidanju te „pojednostavljene“ slike s platna kao njezine konvencionalne i prirodne površine. Iz te sam ideje započeo destrukciju monokromnih i reduciranih slika. Tragao sam za novim mogućnostima slike stavljajući je u međuodnos s platnom (matricom), prostorom i publikom. Mogli bismo reći da su radovi na ovoj izložbi ekstenzija tih ciklusa i promišljanja o mediju – ali ne samo o slici, već i o skulpturi, crtežu i fotografiji.“ Ekstenzivnost je ovih radova vjerojatno tek osnova Fišerova budućeg djelovanja, potrage kojoj se cilj određuje sam po sebi bez unaprijed određenog omeđenja.

Biografija

Robert Fišer rođen je u Osijeku 1976. Diplomirao 2012. godine na Umjetničkoj akademiji u Osijeku. Aktivno izlaže od 2008. godine, te je do sada ostvario više samostalnih i skupnih izložbi. Za svoj rad nekoliko puta je nagrađivan. Član je Hrvatskog društva likovnih umjetnika u Osijeku i jedan od osnivača Popup projekta. Bavi se slikarstvom i multimedijom. Živi, radi i djeluje u Osijeku.

Izvor: POPUPNajnovije