Osijek, gradski portal Osijek-Online.Com

KONCERT

Tereza Kesovija


OSIJEK - Velika nam je čast najaviti i ugostiti glazbenu divu i kraljicu hrvatske estrade Terezu Kesoviju, čiji će se koncert održati u četvrtak 11. svibnja s početkom u 20 h u kinu Urania.
 
Tereza Kesovija je žena energije kakva se rijetko viđa, istinska diva i glas koji ne možete ne čuti. Iza nje je 55 godina uspješne karijere, koja unatoč 4 operacije glasnica i dalje nastupa. Prvi nastup pred većim auditorijem imala je 1961. u zagrebačkom Varijeteu, a prvi inozemni nastup bio je na festivalu Pjesma za Europu u St. Vincentu u Italiji 1962. 

Terezinu međunarodnu karijeru obilježavaju nastupi i gostovanja na festivalima u Bratislavi, Rio de Janeiru, Meksiku, Sopotu i Antaliji te na Kupu Europe u Bernu. Dva je puta Tereza pjevala i na Pjesmi Eurovozije.

U Francuskoj je tijekom 1960-ih i 1970-ih izgradila karijeru. Za svoga boravka u Francuskoj Tereza surađuje s poznatim zvijezdama kao što su Serge Lama, Tino Rossi, Gilbert Becaud i Ritta Pavone. Vrhunac je njen solistički koncert u pariškoj Olympiji održan 1988. godine. Za svoj umjetnički rad Tereza je nekoliko puta bila nagrađivana prestižnim nagradama.

Osječki koncert Tereze Kesovije održat će se 11. svibnja 2017. u kinu Urania s početkom u 20 sati.

Izvor: Kinematografi OsijekNajnovije