Osijek, gradski portal Osijek-Online.Com

PREDSTAVA

Audicija u Osijeku


OSIJEK - U SD Gradski vrt 11. studenog 2017., s početkom u 20 sati "studenti" Emir Hadžihafizbegović, Senad Bašić, Admir Glamočak, Saša Petrović, Jasmin Geljo, Željko Ninčić i Mladen Nelević polagat će "Audiciju" pred osječkom publikom.

Trideset tri godine od nastanka kultne predstave „Audicija“ glumačka ekipa odlučila se ponovno okupiti i još jednom opravdati status jedne od najuspješnijih i najgledanijih predstava regije. Nastala je u prosincu 1984. godine kao dio nastavnog procesa na Akademiji scenskih umjetnosti u Sarajevu, prvi put izvedena na Otvorenoj sceni OBALA. Par godina nakon otvaranja sarajevske Akademije, studenti prvih generacija glume, razvijajući zadatak koji se zove "skica za lik i imitaciju", uz pomoć profesora Bore Stjepanovića, osmislili su predstavu koja će postati poznata pod imenom "Audicija".

Predstava ''Audicija'' je jedini scenski projekt koji je doživio ex-Yu turneju. Predstavu je odgledalo preko 2,5 milijuna ljudi. Ekipa planira veliku svjetsku turneju kojom će biti obuhvaćene sve republike bivše Jugoslavije, te Europa, Kanada, SAD i Australija.

Cijena ulaznice je 100 kuna, a može se kupiti putem sustava Ticketshop.hr.Najnovije