zatvori oglas

OTVORENJE IZLOŽBE

STARTER3 - grupna izložba studenata


OSIJEK - HDLU Osijek vas poziva u Galeriju Kazamat gdje će se u petak, 29. rujna, s početkom u 19 sati održati otvorenje grupne izložbe STARTER3 u organizaciji Odsjeka za likovnu umjetnost Umjetničke akademije u Osijeku.

Izložba će predstaviti radove sedmero nagrađenih studenata Odsjeka za likovnu umjetnost Umjetničke akademije u Osijeku u protekle dvije akademske godine. Za akademsku godinu 2015./2016. nagrađeni su Sara Maksimović, Mirjana Pjevac i Dorian Trepić, dok su za prošlu akademsku 2016./2017. godinu nagrađeni Dario Brkić, Doris Despot, Ida Đurkić i Maja Gjajić.

Na kraju svake akademske godine žiri sastavljen od docenata i profesora Odsjeka za likovnu umjetnost dodjeljuje nagrade za izvrsnost u radu tijekom akademske godine. Radovi kojima će se mladi umjetnici predstaviti rezultat su cjelogodišnjeg rada a naglasak se daje na raznorodnosti medija što je ujedno i cilj istraživačkog rada studenata Odsjeku za likovnu umjetnost UAOS. Izložba će ujedno biti i prvi doticaj mladih umjetnika s relevantnim galerijskim prostorom kao svojevrsni uvod u STARTERsku poziciju, dajući naglasak na činjenicu da je ovo samo „vjetar u leđa“ koji će, nadamo se, biti dovoljan kako bi potreba za radom iz dana u dan bila izraženija. Afirmirajući mlade umjetnike osvještavamo potrebu za kulturom i umjetničkim stvaralaštvom, pri tome imajući na umu da potreba za kulturom u Gradu Osijeku nikad nije bila izraženija. Ujedno, izložba je svojevrsni uvod u novu akademsku godinu te samim time jedna vrsta poticaja za buduće, ali i trenutne studente.

Izložba je otvorena do utorka 3. listopada 2017. svakim danom od 17:00 – 20:00 sati.

Dario Brkić
Dario Brkić rođen je u Osijeku 1993. godine. Student je druge godine diplomskog studija Likovne kulture Umjetničke akademije u Osijeku pod mentorstvom izv. prof. art. Maria Čaušića. Izlagao je na nekoliko domaćih izložbi te sudjelovao na brojnim radionicama.

Dorian Trepić
Dorian Trepić rođen je u Osijeku 1990. godine. Nakon završene Škole za tekstil, dizajn i primijenjene umjetnosti u Osijeku upisuje Umjetničku akademiju u Osijeku. Završio je preddiplomski, te je trenutno na drugoj godini diplomskog studija Likovne kulture pod mentorstvom izv. prof. art.  Domagoja Sušca. Sudjelovao je na samostalnim i zajedničkim izložbama (Zagreb, Zaprešić, Rijeka...), likovnim kolonijama, land art projektima.. (Ruma, Krk, Beli Manastir, Erdut, Motovun...). Sudjelovao je na grafičkoj rezidenciji Frans Masereel Centrum u Belgiji kao asistent umjetnici Ani Sladetić, te Artist quarter Budapest rezidenciji u Budimpešti. Dobitnik je pohvale za najbolji studentski rad tijekom akademske godine 2015./2016.  Član je HDLU  Osijek.

Doris Despot
Doris Despot rođena je u Osijeku 1994. Godine. Nakon završene ll. gimnazije, 2013. godine  upisuje  Umjetničku Akademiju u Osijeku, Odsjek za likovnu umjetnost. Nakon završetka preddiplomskog studija upisuje diplomski studij Likovne kulture pod mentorstvom izv. prof. art. Vladimira Freliha. Sudjelovala je na studentskim i gradskim izložbama.  

Ida Đurkić
Rođena je u Osijeku 1986. Diplomirala na Filozofskom fakultetu, Odsjek filozofije i povijesti. Trenutačno je redovna studentica na diplomskom studiju na Odsjeku za likovnu umjetnost pod mentorstvom izv. prof. art. Vladimira Freliha. Članica je Video kluba Mursa  i likovne udruge Društvo Waldniger pri kojoj vodi školu crtanja i slikanja za djecu i odrasle. Dobitnica je nekoliko nagrada za vlastiti rad kao i Dekaničine nagrade za postignut uspjeh u umjetničkom radu na polju likovne umjetnosti i uspjeh tijekom studija. U prosincu 2016. primila je Plaketu Zajednice tehničke kulture Osječko-baranjske županije za iznimna postignuća i doprinos od osobitog značenja za razvitak tehničke kulture na području Osječko-baranjske županije.

Maja Gjajić
Maja Gjajić rođena je 1996. godine. Nakon završene Jezične gimnazije u Požegi upisuje Umjetničku akademiju u Osijeku, studij Likovne kulture. Dobitnica je brojnih županijskih, državnih i međunarodnih nagrada i priznanja. Bila je sudionica nekoliko likovnih kolonija u Hrvatskoj i inozemstvu te je izlagala na nekoliko grupnih izložbi. Dobitnica je Dekanove nagrade (2015.), nagrade za najbolji studentski rad (2017.) UAOS, te je od 2014. stipendistica Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku (kategorija za izvrsnost). Od rujna 2016. godine dio je dizajn tima START UP udruge gdje svakodnevno volontira pripremajući online i offline projekte i vizuale za konferencije i slične događaje. 2017. godine pohađala Digital Design Academy (2017.) u organizaciji Osijek Software City-ja. Trenutačno je studentica treće godine preddiplomskog studija likovne kulture Umjetničke akademije u Osijeku.

Mirjana Pjevac
Mirjana Pjevac rođena je u Vinkovcima 1993. godine. Nakon završene Opće gimnazije u Vinkovcima upisuje Umjetničku akademiju u Osijeku, studij Likovne kulture. Trenutno je apsolventica na diplomskom studiju pod mentorstvom izv. prof. art. Maria Čaušića. Izlagala je na nekoliko domaćih te nekoliko međunarodnih izložbi. Dobitnica je nagrade Umjetničke akademije u Osijeku za najboljeg studenta 2015./2016. godine. Živi i radi u Vinkovcima.

Sara Maksimović
Sara Maksimović rođena je u Našicama 1994. godine. Preddiplomski studij Likovne kulture završila je 2016. na Umjetničkoj akademiji u Osijeku. Iste godine upisuje rodne studije (diplomski) na Central European Universityju u Budimpešti, gdje trenutačno sudjeluje u pripremi umjetničkog projekta Art in Academia.

Izvor: HDLU
 Najnovije