Osijek, gradski portal Osijek-Online.Com

RADIONICA

Animalis - pokret i ples


OSIJEK - Umjetnička akademija u Osijeku (21. listopada) i Plesni klub Broadway (22. listopada) mjesta su gdje se možete upoznati s radom koreografkinje i plesne umjetnice Marije Šćekić kroz dvodnevnu radionicu ANIMALIS.

"Animalis" radionica dio je ponude edukativnog programa Škole prirodnog pokreta i plesa Marije Šćekić (CROM) koja se održava u Šibeniku i Zadru.  

ANIMALIS je tjelesni trening Marije Šćekić, nastao kombinacijom izometričkih vježbi za jačanje dubinskih mišića tijela sa elementima slow-motion kretanja i „animal flow“ vježbi za mobilnost, flexibilnost, snagu, izdržljivost i neuromuskularnu komunikaciju. Cilj radionice je učenje pojma međusobne veze i transformacije pokreta tijela i svijesti polaznika pri izvođenju njemu prirodne, plesne sekvence.

Koreografkinja, plesačica, voditeljica Histeria Nove, Marija Šćekić se bavi stvaranjem multimedijalnih predstava, znanstveno-umjetničkim istraživanjem od 2000.g ostajući dosljedna visokim standardima autorskih produkcija i jedinstvenoj umjetničkoj viziji. Dobitnica je Nagrade hrvatskog glumišta (2006) i Posebnog priznanja Europske Unije za inovativnost i doprinos razvoju kulturnog managementa u Republici Hrvatskoj (2007, EDE projekt). Voditeljica je Škole prirodnog pokreta i plesa, začetnica vertikalnog plesa u Republici Hrvatskoj, pročelnica Škole za balet i suvremeni ples u Šibeniku te višestruko nagrađivana plesna umjetnica u zemlji i inozemstvu.
                                                      
Radionice Animalis u Osijeku, Zadru i Zagrebu održavaju se u organizaciji Plesne udruge IN FLUX iz Zadra kroz projekt URL – Urbani Laboratorij  2017, pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture Republike Hrvatske, Grada Zadra i Grada Zagreba.

Više informacija o edukativnom programu: www.histerianova.com/crom
O radionici Animalis: www.histerianova.com/animalis

FB event ANIMALIS  u Osijeku: https://www.facebook.com/events/1886458088338425/

Rezervacije i informacije na mob: 092-1695494 ili e-mail: lucija.mikas@hotmail.com

 Najnovije