Osijek, gradski portal Osijek-Online.Com

IZLOŽBA

O fotografiji na UAOS


OSIJEK - Muzej likovnih umjetnosti i Umjetnička akademija Osijek imaju čast pozvati vas na otvorenje izložbe u petak, 1. prosinca 2017. u 19.30 sati
O FOTOGRAFIJI NA UAOS
PRVIH 10 GODINA

Izložba O fotografiji na UAOS okuplja odabrane radove studenata Odsjeka za likovnu umjetnost Umjetničke akademije u Osijeku realizirane kroz nastavu kolegija fotografije pod mentorstvom profesora Vladimira Freliha, tijekom posljednjih deset godina, odnosno od samoga pokretanja kolegija fotografije na Odsjeku za likovnu umjetnost do danas.

Izložba obuhvaća radove prvih generacija studenata osječke Umjetničke akademije, među kojima su i oni koji su se nakon završetka studija nastavili baviti umjetnošću te postaju sve zapaženijima na umjetničkoj sceni. Njihov rad poznajemo sa samostalnih i skupnih izložbi na kojima aktivno sudjeluju, dok su neki od njih i sami postali edukatori i likovni pedagozi. S druge strane, izložba okuplja i radove studenata koji su se nakon studija opredijelili isključivo za pedagoški rad ili primjenjuju stečena znanja izvan sfere suvremene umjetnosti, kao i najmlađe buduće autore i pedagoge kojima tek predstoji završetak studija.

Ana-Marija Koljanin, u predgovoru katalogaNajnovije