Osijek, gradski portal Osijek-Online.Com

OTVORENJE IZLOŽBE

prOSjačka ulica


OSIJEK - U utorak, 20. veljače 2018. godine, u 17 sati povodom Svjetskog dana socijalne pravde, održat će se svečano otvorenje izložbe „prOSjačka ulica“ u prizemlju tornja Eurodoma (Vukovarska 31), a otvorenje će krasiti i tematsko čitanje poezije. Zainteresirani će moći posjetiti izložbu svaki dan do 27. veljače, od 17 do 20 sati.

Promatranjem rastućeg problema u današnjem društvu, posebno prisutnog u Slavoniji i Baranji, stvorila se potreba za stvaranjem izložbe „prOSjačka ulica“. Naravno, radi se o siromaštvu. Posjetiteljima se, dok prolaze kraj izloženih motiva siromaštva, želi približiti stvarno stanje teških životnih situacija pojedinih ljudi te im ujedno probuditi empatiju kako bi se osvrnuli oko sebe i pomogli onima kojima je uistinu potreban svaki oblik pomoći. Svojim im dolaskom pokažimo da nisu zaboravljeni.

Ulaz je besplatan!

Autori su izložbe studenti druge godine diplomskoga studija na Odjelu za kulturologiju, smjer Kulturalni menadžment, koja predstavlja završni projekt kolegija Menadžment muzeja i izložbi. Mentori su doc. art. Anđelko Mrkonjić i Tomislav Levak, asistent.

Suradnici su izložbe Upravni odjel za socijalnu zaštitu, umirovljenike i zdravstvo Grada Osijeka, Umjetnička akademija u Osijeku, Unikom d.o.o. te Yuniku.

Izvor: Odjelu za kulturologiju


 Najnovije