Osijek, gradski portal Osijek-Online.Com

BALET

MALI PRINC u HNK


OSIJEK - Samo u svibnju baletna koprodukcija HNK u Osijeku, Europaballett St. Pölten i Odjela za suvremeni ples Glazbene škole Franje Kuhača Osijek

PREMIJERA
petak, 18. svibnja 2018. u 20 sati
subota, 19. svibnja 2018. u 20 sati
ponedjeljak, 21. svibnja 2018. u 20 sati
utorak, 22. svibnja 2018. u 20 sati

Nikada nećemo doznati je li pišući ga 1943. kao posvetu dječaku Leonu Vertu Antoine de Saint-Exupéry znao koliko će velik postati „Mali Princ“. Ono što, međutim, sa sigurnošću znamo jest da se doista istinski vidi samo srcem, da se s ljudima, cvjetovima i stvarima zbližimo samo ako ih pripitomimo, ako se pripitomimo. Znamo i da istu stvar možemo vidjeti na najmanje dva načina. Možemo vidjeti bou koja je progutala slona ili banalni šešir. Stvar je pristupa. I mašte.

U petak, 18.svibnja, u 20 sati osječka će publika premijerno moći uživati u baletu nastalom prema čarobnoj priči o „dječaku s ružom i lisicom“, u „Malom Princu“ u izvedbi Europaballetta St. Pölten, u koreografiji Reinera Feistela. Kao da mu je poslanje bilo u ushićenju ujediniti ljude, veliki Saint-Exupérytim je baletom, nastalim prema njegovoj najprevođenijoj i najvoljenijoj knjizi, ujedinio austrijske baletne soliste i male osječke baletane, Hrvatsko narodno kazalište u Osijeku i Europaballett iz središta Donje Austrije te dao poticaj sjajnoj, hvalevrijednoj koprodukciji.

Izvor: HNK Osijek

 Najnovije