zatvori oglas

HNK

Duodrama „Tko je ubio Zvonka Bušića?“


OSIJEK - Duodrama „Tko je ubio Zvonka Bušića?“ dramsko je čedo knjigeTihomira Dujmovića „Hrvatska u raljama djece komunizma“, koja je posvećena Zvonku Bušiću, i Roberta Kurbaše koji je Dujmovićev tekst dramatizirao i scenski adaptirao.
 

U predstavi glume Robert Kurbaša i Ana Vilenica kojoj je alternacija Lucija Dujmović. Riječ je o domoljubnoj i nadasve emotivnoj predstavi koja živo svjedoči o ljubavi na dvjema razinama: ogromnoj ljubavi prema domovini, ali i nevjerojatnoj, gotovo nezemaljskoj ljubavi dvoje ljudi - Zvonka Bušića i Julienne Eden Bušić.

Koliko se emocija zbilo u samo sat vremena životopisa jednog čovjeka, žene i domovine za koju je izgarao, svjedoči činjenica da su svi prisutni na zagrebačkoj praizvedbi, 9.ožujka, plakali te naposljetku oduševljenim aplauzom popratili svršetak predstave, koja u tandemu uvijek prati predstavljanje knjige „Hrvatska u raljama djece komunizma“ po kojoj je i nastala.

Temeljna je postavkate sjajne duodrame istina bez smicalica,neumoljivi govoragrumenata ovremenima koja bi mnogi najradije prešutjeli,o ljudima koje bi valjda trebalo previdjeti kako bi se lakše spavalo. Osječka će publika u srijedu, 23.svibnja, u 19 sati imati čast uživati u predstavljanju sjajne Dujmovićeve knjige, kao i u predstaviTko je ubio Zvonka Bušića?“.

TIHOMIR DUJMOVIĆ
TKOJE UBIO ZVONKA BUŠIĆA?
srijeda, 23. svibnja 2018. u 19 sati

Izvor: HNK OsijekNajnovije