zatvori oglas

MANIFESTACIJA

Dani Slovenije u Slavoniji


OSIJEK - Ovogodišnji Dani Slovenije u Slavoniji će se održavati od 14. svibnja do 8. lipnja 2018. godine. I ove godine predstavit ćemo se sa slovenskom filmskom produkcijom za mladež, ali i za odrasle.

Osim toga, izložbom, predavanjem i dokumentarnim filmom posebnu pažnju ćemo posvetiti djelu arhitekta Jože Plečnika. Planira se također potpisivanje sporazuma o suradnji između Državnog arhiva Osijek i Pokrajinskog arhiva Maribor te izložba o bogatstvu slovenskih arhiva. Maribor, kao pobratimljeni grad s Osijekom, predstavit će se također fotografskom izložbom.

Kako smo se već upoznali s bogatom pčelarskom tradicijom Osijeka i obližnjih mjesta, odlučili smo posebnu pažnju posvetiti medu i pčelama te ćemo u suradnji s Osnovnom školom Franje Krežme organizirati medni doručak te njime obilježiti prvi Svjetski dan pčela.

I ove godine, slično kao i prošle, želimo utrti nove putove i na području gospodarstva. Ovaj put je izabrana tema e-mobilnost. U prostorijama Fakulteta elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija u Osijeku održat će se 15. svibnja konferencija pod naslovom „Budućnost je danas“ na kojoj će istaknuti slovenski i osječki stručnjaci raspravljati o različitim vidicima električke mobilnosti.

Uvjereni smo kako će ova konferencija, slično kao i prošlogodišnja, privući zanimanje stručne, političke i šire javnosti, budući da se radi o temi koja se također zasniva na odličnom radu Osijeka na području novih tehnologija.

Izvor: Veleposlanstvo republike Slovenije 


Prilozi:Najnovije