Osijek, gradski portal Osijek-Online.Com

HNK

Osječki Long, long play 

OSJEČKI LONG, LONG PLAY  predstava je nastala prema tekstu Branka Kostelnika u dramatizaciji Davora Špišića.

Riječ je o melodrami u formi velike ploče-long plejke  koja se sastoji od deset prizora i jednog pred prizora, odnosno od 10 „pjesama“ i uvodne teme. Predstava opisuje predstavnike i način života mlade generacije u Osijeku od šezdesetih do kraja osamdesetih godina, a radnja se odvija na najpoznatijim mjestima grada Osijeka. Posebno obilježje predstave je jezik, tj. govor, a to je kolokvijalni govor kojim su govorili mladi osječani toga doba. Produkciju predstave radilo bi Hrvatsko narodno kazalište u Osijeku, kao praizvedbu za OSJEČKO LJETO KULTURE 2018. godine, te kao repertoarna predstava HNK u Osijeku u sezoni 2017./2018. godine. Predstava bi okupila ne samo brojne osječke glumce već i brojne velike osječke talente iz drugih umjetničkih područja: glazbe, scenografije, kostimografije i multimedijalnih umjetnosti.

Životopis:
BRANKO KOSTELNIK, publicist, producent  i multimedijski djelatnik, rođen  1961.u Osijeku. Prvi tekst objavio u Glasu Slavonije 1978.  Tijekom osamdesetih radio na HRT Radio Osijek i Studio Osijek i bio glavni i odgovorni urednik omladinskog lista „TEN“ i „Osječkog tjednika“. Devedesetih radio kao free lancer novinar te tekstove iz pop kulture, rock glazbe i suvremene umjetnosti  objavljivao u brojnim  tiskovinama. Utemeljitelj i leader grupe RODERICK (1983.)  koja od devedesetih djeluje   pod imenom RODERICK NOVY (6 samostalnih albuma, 11 video spotova i 4 kompilacije).

Radi kao producent u Muzeju suvremene umjetnosti u Zagrebu. Magistrirao sociologiju kulture na FDV Sveučilišta u Ljubljani. Stručni suradnik “Enciklopedije hrvatske pop i rock glazbe“ (1994,). Objavio autorske knjige:  “Moj život je novi val” , „Pop kalčrl“  i  „Eros, laži pop/rock pjesme“ , a uskoro mu izlazi  i Antologija  rock poezije  u suradnji s T.Brlekom . Idejni autor multimedijskih knjiga  „Umjetnost uvijek izmiče!“s Ivanom Kožarićem  i „Odvedi me do ruba šume“ .Najnovije