Osijek, gradski portal Osijek-Online.Com

PLES

10. Međunarodni dan plesa u Osijeku


OSIJEK - Međunarodni dan plesa obilježava se još od 1982. godine, a 29. travnja kao datum održavanja Međunarodni plesni odbor je odabrao prema rođendanu Jean Georgesa Noverrea, začetnika modernog baleta. U Hrvatskoj se Međunarodni dan plesa slavi od 1999. godine, a Osijek će ga obilježiti jubilarnu 10. godinu za redom. Cilj održavanja Međunarodnog dana plesa je promicanje plesne umjetnosti, uživanje u plesu i univerzalnosti koju ples donosi, ali i jačanje njezinog kulturnog položaja na međunarodnoj razini.

Grad Osijek može zasigurno ponijeti pridjev rasplesanog grada jer broji više od 10 plesnih klubova, a to će biti i ovog ponedjeljka jer udruga KultAkt u suradnji s Plesnim studiom Shine organizira Međunarodni dan plesa u Osijeku za sve plesače Osječko-baranjske županije. Program će se održati na Trgu Ante Starčevića i započet će u 18 sati. Osim što će se plesne skupine predstaviti i neke od njih pokazati svoja plesna umijeća, svi posjetitelji će imati priliku pridružiti se u plesanju zajedničke koreografije na „Mix song“.

Ponesite sa sobom dobru i pozitivnu energiju i vidimo se u ponedjeljak, 29. travnja u 18 sati na Trgu Ante Starčevića da zajedno proslavimo jedan od najvažnijih dana u godini za sve ljubitelje plesne umjetnosti.

Izvor: KultAktNajnovije