Osijek, gradski portal Osijek-Online.Com

ČEPIN OSVAJA TRŽIŠTE ULJA

Čepinsko ulje u novoj ambalaži kreće u osvajanje tržišta


OSIJEK - Od kad se nalazi u sastavu Žito grupe Tvornica ulja Čepin uspješno se oporavlja i kreće u osvajanje hrvatskog tržišta a novi vlasnici čine sve kako bi povećali proizvodnju i konkurentnost domaćeg ulja na tržištu.

Krajem studenog na tržište su plasirali suncokretovo ulje u novom pakiranju pod nazivom  "Tena suncokretovo ulje". Važno je naglasiti da kvaliteta samog suncokretovog ulja ostaje nepromijenjena, poštujući dugogodišnji tradiciju proizvodnje bez uporabe organskih otapala, čime se Tvornica ulja Čepin svrstava u rijetke uljare koje i dalje prerađuju sirovinu mehaničkim prešanjem.

Novim dizajnom okrugle ambalaže osigurava se statika i time kvaliteta same boce a "Tena" ulje već se može pronaći na policama pojedinih trgovačkih lanaca.

Tvornica ulja Čepin ove godine otkupit će čak 60 tisuća tona suncokreta, što je polovina hrvatske proizvodnje, a od čega planiraju proizvesti 24 milijuna litara ulja. Tvornicu ulja Čepin u travnju ove godine kupila je tvrtka Mambo koja djeluje u sastavu Žito grupe.

Obvezali su se u proizvodnju uložiti 295 milijuna kuna a u tvornici je ostalo raditi 145 radnika. Prije toga Tvornica ulja bila je u blokadi, a proizvodnja prekinuta. 

Tvornica Ulja Čepin ima svoju Facebook i web stranicu a Tena ulje prikazuje se i u novoj TV reklamiNajnovije