Osijek, gradski portal Osijek-Online.Com

USPJEŠAN RAZVOJ

Ricardo d.o.o. - otvorena solarna elektrana, primopredaja novih MAN tegljača...


OSIJEK - Ravnopravni vlasnici Milan Vrdoljak i Darko Rimac osnovali su tvrtku Ricardo d.o.o. 1992. godine, te tada od malog poduzeća s jednom maloprodajom  započeli povijest tvrtke, koja se zahvaljujući jasnoj viziji i kvalitetnoj strategiji  razvila do uspješne i poslovno priznate i nagrađivane tvrtke sa 165 radnika (prije godinu dana 127 radnika).

Tijekom posljednjih godina Ricardo se specijalizirao za usluge transporta i distribucije. Posjeduje vlastiti vozni park sa 120 voznih jedinica od kojih je većina opremljena za prijevoz robe pod kontroliranim temperaturnim režimom i povezana satelitskim sustavom za praćenje.

Darko Rimac podsjeća da su u ožujku preuzeli deset novih kamiona, a ljetos su kupili još pet rabljenih. Ali za iduću godinu, do lipnja, najavljuju također dvije tranše, kupnju ukupno trideset novih kamiona.

Danas je napravljen primopredajni zapisnik između Milana Vrdoljaka i Maria Fabeka - direktora Auto Hrvatska PSC d.o.o. te su predani ključevi 10 novih MAN vozila koje su simbolično preuzeli Jakov Rimac (otac Darka Rimca) i Ivan Vrdoljak (Stric Milana Vrdoljaka) koje je uručio Mario Fabek.

Potpisana je i dozvola o trajnom pogonu Solarne elektrane koje su potpisali Milan Vrdoljak i Daniel Ilić (HEP). Na simboličan način obilježen je i početak rada solarnih elektrana koje će poslovati pod tvrtkom - kći RICARDO-ENERGIJA d.o.o. Naime, radi se o dvije solarne elektrane, prva veća snage 300 kilovata ugrađena na krovu distribucijsko-logističkog centra u Dardi (čija je skladišna popunjenost 95% ), a druga 30 kilovata na krovu centra u Osijeku.

S načelnikom općine Darde Antom Vukoje je potpisano ugovor o preuzimanju 8 parcela na kojima će se graditi novi servisni centar. “Trenutačno imamo servis samo za naša vozila i pet uposlenih na tim poslovima. Sada planiramo tu uslugu podići na viši nivo”, otkriva Darko Rimac.

Milan Vrdoljak je predstavio i pokretanje linije za proizvodnju voćnih sokova, te je dao poseban naglasak na proizvodnju 100% prirodnog soka pod brendom „Rico“ - prvenstveno soka od jabuke.

Uz prethodna ovogodišnja ulaganja Ricardo zaključuje ovu poslovnu godinu s ukupnim investicijama vrijednim 30 milijuna kuna - kaže Milan Vrdoljak, direktor i suvlasnik Ricarda.

Cjelovita kvaliteta poslovanja je temeljno pravilo poslovanja, pa je tako Ricardo u segmentu transporta i distribucije, te skladišnog poslovanja implementirao sustav upravljanja kvalitetom ISO 9001 i HACCP sustav kontrole hrane.

Za sve ove rezultate koji su, na žalost, ovih godina izuzetak, možemo prvenstveno zahvaliti Bogu i kvalitetnim dugoročnim poslovnim odnosima. Individualan pristup svakom poslovnom partneru uz pošten i kvalitetan odnos i međusobno povjerenje na obostrano zadovoljstvo, svih ovih godina bio nam je imperativ. Ako se tome doda jasna poslovna vizija, striktno provođenje strategija, promišljeno investiranje i dinamičan stručni tim, rezultat ne može izostati, rekao je Milan Vrdoljak.Najnovije