Osijek, gradski portal Osijek-Online.Com

NOVE VIJESTI

Tvrtka Ricardo ne zna za krizu, kupili deset novih kamiona i zaposlili 12 osoba


OSIJEK - Od male tvrtke s troje zaposlenih do milijunskih ulaganja i 150 zaposlenih prošla je osječka tvrtka Ricardo od svog osnutka 1992. godine. 

Posljednjom investicijom, kupnjom 10 novih tegljača i zapošljavanjem 12 novih djelatnika potvrdili su se kao lider u regiji s područja usluga transporta i distribucije i jednu od rijetkih tvrtki koja ne zna za pojam "kriza". 

Deset tegljača Mercedes Actros, opremljenih specijaliziranim rashladnim sustavom, vrijednih oko 12 milijuna kuna, kupljeno je od osječke tvrtke Škojo a njima će upravljati i dvanaest novih djelatnika. Novi tegljači samo su prvi dio planiranog povećanja voznog parka.

U 2013. godini planiraju kupiti ukupno 30 tegljača, koji će se pridružiti postojećoj floti od 112 vozila Man, Volvo i Mercedes, prosječno starih četiri godine, opremljenih posebnih hladnjačama za prijevoz robe. 

U svibnju prošle godine dovršena je gradnja modernog logističko-distributivnog centra u poslovnoj zoni Darda, koji sadrži regionalno skladište opremljeno najsuvremenijom tehnologijom. 

Jedan od planova tvrtke je pokretanje pogona za proizvodnju voća s posebnim naglaskom na proizvodnju prirodnih prerađevina, prvenstveno soka od jabuke.Najnovije