Osijek, gradski portal Osijek-Online.Com

ZRAČNA LUKA OSIJEK

Indonezijski poduzetnik zainteresiran za ulaganje u Zračnu luku Osijek


OSIJEK - Jedno do zanimljivih azijskih ulaganja uskoro bi moglo doći u Osijek i to sa indonezijskim strateškim partnerima zainteresiranima za Zračnu luku Osijek te osječku riječnu luku i Poslovnu zonu Nemetin.

U pratnji ministra gospodarstva Ivana Vrdoljaka Osijek je posjetio Sumadi Kasuma - vlasnik Global Putra Internetional Grupe - tvrtke koja se bavi prijevozom i distribucijom roba.

- Složili smo se da Hrvatska može biti sjajan strateški partner zbog svog položaja u jugoistočnoj Europi i time najjeftinijeg puta za protok roba iz Azije prema Europi. - kaže osječki gradonačelnik Ivan Vrkić, ocjenjujući vrlo pozitivnima razgovore s indonezijskim partnerom zainteresiranim za luke Ploče i Rijeka te osječku Zračnu luku.

Već je potpisan ugovor između Sumadi Kasume i Branka Roglića, vlasnika Orbiko grupe o osnivanju zajedničke kompanije a to bi mogao biti dobar put za svjetliju budućnost osječke zračne luke kao ulaza za indonezijsku i drugu azijsku robu u Hrvatsku i dalje u Europsku uniju te obrnuto - na veliko indonezijsko tržište s 250 milijuna ljudi.

Otvorio se veliki potencijal za strateško partnerstvo s Indonezijom- rekao je ministar Ivan Vrdoljak a na pitanje o rokovima kaže da će u prvom kvartalu 2014. biti raspisan natječaj za ulazak strateškog partnera u Zračnu luka Osijek.

Ministar Vrdoljak još ne iznosi vrijednost investicije no potvrđuje da su otvoreni veliki potencijali jer se vode i dodatni razgovori o ulaganjima u riječnu luku i poslovnu zonu Nemetin.

Monika Kralj - Radio OsijekNajnovije