Osijek, gradski portal Osijek-Online.Com

NOVE VIJESTI

Besplatni internet u Panturistovim autobusima


OSIJEK - Zbog povećanog broja učenika i studenata na svojim linijama Panturist je u 30 autobusa uveo besplatni bežični internet. 

Radi se o trećini Panturistove flote, autobusima koji prometuju na međužupanijskim relacijama. Putnici se na internet spajaju bežićno putem svojih pametnih telefona ili prijenosnika a brzina prijenosa podataka iznosi čak 14 M/bs. Autobuse s besplatnim internetom moguće je prepoznati po oznaci "WiFi". 

Panturist je od 15. svibnja ove godine u vlasništvu njemačke tvrtke Arriva, jednog od najvećih pružatelja usluga u putničkom prometu u Europi. Uvođenje besplatnog interneta jedan je od prvih poteza novog vlasnika ka povećanju konkurentnosti na tržištu.

- Ovim projektom želimo uvesti na hrvatsko tržište tehničke standarde, koje grupa Arriva, Deutshce Bahn već pruža milijunima korisnika diljem svijeta, kako bi našim putnicima pružili potpuno novo iskustvo putovanja. - izjavio je Predsjednik Uprave Bo Karlsson.

- Besplatan internet u autobusu je značajna prednost u odnosu na putovanje automobilom. Putnici su odlično prihvatili novu uslugu. U isto vrijeme pristup Internetu je također važan za turiste koji mogu provjeriti i prikupljati informacije tijekom vožnje. Projekt namjeravamo dalje razvijati. - kaže član uprave Dean Čebohin.

Panturist zapošljava 260 djelatnika i posjeduje 117 vozila koji su od svibnja dio 56 tisuća zaposlenika tvrtke Arriva.Najnovije