Osijek, gradski portal Osijek-Online.Com

NOVE VIJESTI

Predstavljena eno gastro udruga Dekanter


OSIJEK - U srijedu je u prostorijama vinoteke "Vinita" u Osijeku održana prezentacija plana rada novoosnovane udruge "Dekanter".

Predsjednik udruge Damir Zrno istaknuo je kako je udruga osnovana s ciljem edukacije lokalnog stanovništva o vinima koja se proizvode u našoj regiji i cijeloj Hrvatskoj, te o kulturi stola. - Ujedno. - kaže Zrno - kroz naš ćemo rad provoditi projekte kojima ćemo promovirati turizam, hranu i vina izvan granica Hrvatske.

Dodao je da se u udrugu mogu učlaniti svi zainteresirani punoljetni građani (članarina je 200 kuna), a za članove su pripremljeni popusti, akcije, posebne ponude putovanja...

Gost na današnjem predstavljanju bio je zamjenik gradonačelnika Osijeka Vladimir Ham, koji je i sam prolazio određene eno-gastro edukacije. Posebno je pohvalio projektni pristup udruge "Dekanter" od početka djelovanja. - Grad Osijek neće financirati hladni pogon udruga, one moraju imati konkretan plan rada i upravo sam zbog toga danas došao dati podršku ovoj udruzi. - zaključio je Ham.

Na konferenciji je gostovao i direktor Turističke zajednice Osječko - baranjske županije Antonio Sobol. - Hrana i vino su najbolje što možemo ponuditi našim gostima, dakako uz poznato slavonsko i baranjsko gostoprimstvo. - rekao je Sobol i dodao kako se u promociju apsolutno trebaju uključiti i razne udruge, koje "svojim dobrim idejama mogu uvelike pomoći u što boljem osmišljavanju turističke ponude.

Uskoro se očekuje pokretanje web i Facebook stranice na kojima će bit dostupno više informacija o radu udruge. Najnovije