Osijek, gradski portal Osijek-Online.Com

MEHANIZACIJA I OPREMA

ČEPIN: Prvi Farm Show u Osijeku


ČEPIN - Od 29. do 31. kolovoza 2014. godine, na čepinskom Sportskom aerodromu kod Osijeka, posjetitelji će imati priliku posjetiti Farm Show, prvi događaj takve vrste u ovom dijelu Hrvatske.

Prije nešto više od godinu dana osnovana je Udruga prodavatelja poljoprivredne mehanizacije i opreme u RH. Da su krenuli u smjeru svoga cilja, boljeg povezivanja prodavatelja mehanizacije, potvrđuje inovativni pothvat organizacije prvog Farm Show-a u Hrvatskoj.

Farm Show zauzet će oko 12.000 metara četvornih na kojemu će prodavači izložiti svoje strojeve i traktore, a činjenica da su piste aerodroma omeđene zemljištem, omogućit će i demonstraciju tih strojeva pa će posjetitelji vidjeti i više od samo izloženih i uglancanih mašina.

Osim strojeva, tu će se naći i prodavači sredstava za zaštitu bilja, sjemena, ukratko, svega što se tiče poljoprivrede. No mjesta za prodavače kojekakvih općih sajamskih "drangulija" neće biti. Na sajmu će izlagati članovi Udruge, kojih je ukupno 21 prodavač mehanizacije, ali mogućnost izlaganja je dakako ponuđen i onima koji nisu članovi. 

Grad Osijek ih je već prepoznao i dočekao širom otvorenih ruku. Dobili su pismo namjere te se nadaju da će netko iz Grada uveličati otvorenje Farm Show-a. Novac od Grada kažu nisu niti tražili, ali pokušat će trošak nadomjestiti naplatom ulaznica koje će iznositi 30 kn po osobi. Ali, dio tog novca sudioniku će se vratiti jer će, uz ulaznicu, dobiti i bon za konzumaciju pića.

Na sajmu će izlagati članovi Udruge, kojih je ukupno 21 prodavač mehanizacije, ali mogućnost izlaganja je dakako ponuđen i onima koji nisu članovi. Oformili su cjenik zakupa prostora koji neće biti ograničen već će se prilagođavati potrebama izlagača. U organizaciji im pomaže Rudolf Kalkan, predsjednik AK Slavonija, koji iza sebe ima dugogodišnje iskustvo u organizaciji događaja na Sportskom aerodromu pa poznaje sve regulative koje organizator jednog takvog događaja mora ispunjavati.

Iz Udruge se nadaju da će njihov Farm Show u ta tri dana trajanja posjetiti između 5 i 8 tisuća ljudi, a kako je ovo prvi takav događaj koji će Osijek i šira okolica imati priliku vidjeti, uopće ne sumnjamo u to da će u potpunosti uspjeti!

/ Agroklub.com /Najnovije