Osijek, gradski portal Osijek-Online.Com

RECEPT ZA USPJEH

Osječka IT tvrtka obilježava 10 godina rada


OSIJEK - Informacijske tehnologije podloga su za razvoj i podršku konkurentnoj proizvodnji, a da je tome i u praksi tako svjedoči i pozitivan primjer tvrtke SLink iz Osijeka, koja u svojim IT rješenjima spaja mogućnosti Interneta i potrebe suvremenog poljoprivrednog proizvođača. Inventivna rješenja ove grupe mladih poduzetnika danas svakodnevno pomažu brojnim poljoprivrednicima u regiji u donošenju kvalitetnijih odluka u poslovanju te podizanju stupnja njihove konkurentnosti.

Ovoga listopada ova informatička tvrtka obilježava 10 godina postojanja na tržištu. Osnovana u isto vrijeme 2004. godine kao suvlasništvo trojice studenata informatike i ekonomije do danas je izrasla u jednu od vodećih regionalnih kompanija u domeni razvoja proizvoda na internet platformi.

Ova tvrtka za računalne djelatnosti trenutno zapošljava 10 visoko obrazovanih djelatnika iz područja informatike, ekonomije i prirodnih znanosti, a od prošle godine smještena je u osječkom razvojnom inkubatoru BIOS. SLink osim izravno zaposlenih ima angažiranih gotovo 20 različitih autora, studenata i stipendista koji također sudjeluju u različitim sektorima djelovanja ove firme.
 
"U 10 godina rada realizirali smo više od 100 internet projekata za strane i domaće naručitelje, a najviše smo ponosni na naše vlastite brandove, kao što su Agroklub®, eGAP, Autoosijek i dr. na kojima smo integirali sva naša znanja i ideje u javno korisne funkcije koje omogućuje Internet kao platforma", riječi su Vedrana Stapića, jednog od suvlasnika SLink-a.

Iz SLinka poručuju kako će povodom jubileja predstaviti i novi vizualni identitet kao i nove internet stranice na adresi www.slink.hr. Također najavljuju da će do kraja ove godine javnosti predstaviti i nekoliko značajnih novih servisa na projektu Agroklub®. "Bit će to značajan sadržaj za sve naše korisnike kao i platforma za realizaciju projekata financiranih sredstvima Europske Unije", najavila je Marina Bošnjak, voditelj projekata.

 Najnovije