Osijek, gradski portal Osijek-Online.Com

OSJEČKI PROLJETNI SAJAM

22. Osječki proljetni sajam i 16. Obrtnički sajam


OSIJEK - Osječki sajam d.o.o., organizator je 22. OSJEČKOG PROLJETNOG SAJMA i 16. OBRTNIČKOG SAJMA u Osijeku na sajamskom prostoru Pampas od 06. – 08. ožujka 2015. u suradnji s HGK ŽK Osijek, Hrvatskom obrtničkom komorom i HOK OK Osječko-baranjske županije, pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede, Osječko-baranjske županije i Grada Osijeka.

Programom sajamske priredbe obuhvaćene su slijedeće djelatnosti: poljoprivreda, oprema za pčelarstvo, prehrana, voda, tlo, osiguravajuće institucije i banke, te prikaz dostignuća hrvatskog obrtništva. Zahvaljujući šesnaestogodišnjoj suradnji na stvaranju i razvoju Obrtničkog sajma, Hrvatske obrtničke komore i Osječkog sajma, našoj regiji predstavljen je značajan broj hrvatskih obrtnika organiziranih u županijske obrtničke komore.

Predstojeća sajamska priredba na kojoj će se predstavljati obrtničke komore naše i susjednih zemalja je 16. OBRTNIČKI SAJAM kao sastavni dio 22. OSJEČKOG PROLJETNOG SAJMA. Velike šanse i potencijal, u službi razvoja hrvatskog gospodarstva, upravo je u hrvatskom obrtništvu, posebice u našoj regiji kao podrška poljoprivrednoj proizvodnji. Proizvodnja zdrave hrane i razvijeno obrtništvo kao prilika i mogućnost za zapošljavanje, opravdani su temelj za mogući gospodarski prosperitet i održivi ruralni razvoj. Uz održivo gospodarenje prirodnim resursima, sajamska priredba pridonosi nacionalnoj strategiji ravnomjernog regionalnog razvoja.

Izvor: Osječki sajamNajnovije