Osijek, gradski portal Osijek-Online.Com

OBRAZOVANJE

Pametno u budućnost


OSIJEK - Sredstva za „pametna“ usavršavanja osigurana su putem Europskog socijalnog fonda kroz projekt „Pametno u budućnost“ kojeg provodi Obrtničko učilište s partnerima Udruženje obrtnika Osijek i Elektroinženjering Brodar d.o.o.

Projektom je obuhvaćeno usavršavanje 49 polaznika s područja Osječko-baranjske županije, Grada Zagreba i Zagrebačke županije. Novi programi usavršavanja, razvijeni tijekom projekta, izazvali su velik interes polaznika u Osijeku i Zagrebu te time opravdali sve aktivnosti koje su prethodile samom pilotiranju programa. U Obrtničkom učilištu u Zagrebu usavršava se 12 polaznika za dijagnostičara kvarova na motornim vozilima i 15 polaznika za montera za regulacijske sustave u pametnim kućama. Programi su orijentirani na praktičnu primjenu sadržaja te polaznici lakše dolaze do ishoda učenja i stječu primjenjive kompetencije.

Sredstvima projekta nabavljeni su i edukacijski setovi iz autodijagnostike i pametnih kuća na kojima su polaznici nakon teorijskog dijela provodili vježbe te pokazali spremnost za rad u realnim uvjetima. Program usavršavanja obuhvaća i praktični dio koji polaznici trenutno provode kod obrtnika i tvrtki s kojima Obrtničko učilište surađuje u provedbi obrazovanja.

Obrazovna grupa u Osijeku završila je s teorijskim dijelom i trenutno radi na edukacijskim setovima koji su stigli iz Zagreba. U Osijeku sudjeluje ukupno 14 polaznika za montera za regulacijske sustave u pametnim kućama te 8 dijagnostičara kvarova na motornim vozilima koji će nakon vježbi praksu steći u radionicama.

U programe usavršavanja uključili su se nezaposleni, zaposlenici, obrtnici i vlasnici tvrtki koji žele kroz cjeloživotno učenje biti u korak s vremenom, zahtjevima tržišta i razvojem tehnologija. Provjera teorijskih i praktičnih znanja održat će se krajem mjeseca te će polaznicima koji uspješno polože biti dodijeljena uvjerenja o usavršavanju.Najnovije