zatvori oglas

ZAVRŠEN PCXV

Posljednji dan PCXV okrunjen BMX vratolomijama


OSIJEK - Započelo je na osam kotača prvog dana, nastavilo se na četiri kotača drugog dana, a završilo trećeg dana na dva. I uz dužno poštovanje prema inlajnerima i skejterima, moramo priznati da su ovi 'dvotočkaši' ipak najatraktivniji dio cijelog Pannoniana.

Pratio sam ovo natjecanje svih četrnaest prethodnih godina i taman pomislim da sam sve vidio, kada dođe petnaesti Pannonian i frajer iz Australije, napravi nekoliko salta unaprijed (i to iz trzaja), tek toliko da nas navuče da s nestrpljenjem očekujemo onaj šesnaesti. A očekujemo ga i radi onih koji su otvorili treći dan natjecanja, radi amatera, od kojih će neki sigurno sljedeće godine promijeniti svoj status.
 
Amatera se prijavilo 38, a među njima bilo je i onih koje samo nešto malo treninga dijeli od onog spomenutog statusa pro-vozača. Atraktivnih skokova i trikova nije nedostajalo, a bilo bi ih još da kiša nije ometala natjecanje te je radi izgubljenog vremena organizator odlučio ne odraditi njihovu drugu vožnju. Eto, dečki čekaju to cijelu godinu, vježbaju, a onda se umiješa viša sila pa im sve pokvari. Pa ti onda budi k….. Ma nema veze.

Poredak amaterskih vozača bio je ovaj:
1. Jakov Petrinec (HR)
2. Luka Bošnjak (HR)
3. Domagoj Antolić (HR)

A onda je uslijedilo ono zbog čega mnogi od nas (uz gore spomenuto dužno poštovanje) i čekaju Pannonian – BMX pro-vozači. Ove godine se prijavilo 22 vozača. U tom dijelu vidjeli smo čuda koja ti dečki izvode na tim malim biciklićima. Bili smo i svjedocima uspona nekih od njih, pa sve do prve vožnje s kacigom Red Bulla, što je vjerojatno san svakoga od njih. To je ostvario Varaždinac Marin Ranteš osvojivši treće mjesto. Naravno da treba spomenuti i našeg starog gosta Daniela Dhersa iz Venezuele koji je pobijedio i ove godine, ali i Michaela Berana iz Češke koji mu se sasvim približio, neki misle i pretekao, no suci su rekli svoje. Tako je nagrada od 2000 eura odlepršala u Venezelu.

Kad sam već spomenuo nagrade, radi informacije, evo kako je to organizator raspodijelio:
Nagradni fond: Ukupno 10.000 €

PRIZE MONEY    BMX    SKATE    INLINE
1. mjesto            €2000    €1000    €1000
2. mjesto            €1000    €700      €700
3. mjesto            €700      €300      €300
4. mjesto    €500        
5. mjesto    €300        
Best trick    €500 (big air), €500 (handrail), €500 (jumpbox)

Poredak BMX Pro:
1 . Daniel Dhers, Venezuela
2.  Michael Beran, Republika Češka
3.  Marin Ranteš, Hrvatska
4.  Jack Fahey, Australija
4.  Daniel Wedemeijer, Nizozemska

I to je to. Ode još jedan Pannonian Challenge. I još su jednom Lile (Zdenko Liška) i ekipa dokazali da mogu organizirati vrhunski događaj. Nadam se da je toga svjestan i dogradonačlnik Vladimir Ham koji je bio prisutan na dodijeli nagrada i da će Grad Osijek kao i do sada, a nadamo se i više, poticati (znamo kako) naše dečke, pa da Pannonian Challenge prestane biti izazov nekima da ga odvuku s panonskog betona, što je rekao Mario Petreković. Da završim parafrazirajući onu 'doskočicu' iz bivšeg sustava – tuđe nećemo, al' svoje, boga mi, ne damo. Jes' čuo, Lile?

Text: F@k
Foto: F@k
Foto album: K. Cimer

 

 Najnovije