zatvori oglas

MODELARSKI AERO MITING

Aeroklub organizirao Prvi modelarski aero miting u Osijeku


OSIJEK - U Osijeku 27.09.2014. godine održan je prvi modelarski aero miting u organizaciji modelarske sekcije Aerokluba Osijek, na sportskom aerodromu Osijek-Čepin. Sudjelovali su modelari iz Slovenije, BiH i Hrvatske.

Njih sedamdeset na cijelodnevnom druženju prikazali su višesatno letenje sa modelima na daljinsko upravljanje. Bilo je tu modela na elekto pogon od qvadrokoptera do najednostavnijih napravlljenih od stiropora i deprona; te maketa  akrobatskih modela tipa Extra 300 snage motora 100 kubičnih centimetara koji su izvodili vrlo atraktivne  3D akorbacije.

Vrlo atraktivan program izveli su modelari iz Slovenije kolji su letjeli sa maketama jedrilica raspona krila 8 m a podizali su ih u zrak pomoću šleperskih modela aviona snage motora i preko 100 kubičnih centimetara.

U popodnevnim satima organiziran je ručak . Sudionici ovog druženja dali su visoku ocijenu ovom skupu, te su izrazili želju da ovo prijeđe u tradiciju. Svjesni mogućnosti  sudjelovanja još više modelara iz regije i cijele Europe, organizatori su u načelu prigrlili ideju i predložili da se nagodinu u istom terminu opet okupe svi zajedno, u još većem broju.Najnovije