zatvori oglas

TAEKWONDO KLUB OSIJEK

Još jedan u nizu uspjeha Taekwondo kluba „Osijek“


OSIJEK - Prosljeđujemo vam izvješće Taekwondo kluba "Osijek" o nastupu i postignutim rezultatima njegovih članova na turturniru održanom u Podsusedu.

Proteklog vikenda održan je 9. Kondor open  i 1. Kondor kid open  u Podsusedskoj dvorani "Sutinska vrela". Na turnir 9. po redu nastupali su mlađi kadeti, kadeti, juniori i seniori u olimpijskim kategorijama, te natjecatelji u formama, a na 1. Kid openu nastupali su najmlađi sudionici turnira godišta 2006. i 2007. u jednoj starosnoj skupini podijeljeni po težinskim kategorijama i godišta 2008. i 2009. u drugoj starosnoj skupini podijeljeni po težinskim kategorijama te u kick-u (udaranje u vreću s elektronskim oklopom što više udaraca u 20 sekundi). Na turniru je nastupilo  424 natjecatelja u borbama , 40 u formama, i 92 na kid openu i kickovima iz sedam država: Republika  Češka, Italija,Mađarska, Slovenija, BiH, Srbija i Hrvatska.

Na turniru je nastupio i taekwondo klub „Osijek“ sa svojih 11 članova. Na natjecanju  u kid kategoriji Martina Ursa (-39kg) odnosi srebro u konkurenciji  2006. I 2007. godište, a Borna Jerković (-24kg) ostaje na korak do medalje u konkurenciji  2006. I 2007. godište, i ovaj puta se mora zadovoljiti plasmanom od 5.-8. mjesta.

U kategoriji mlađih kadeta nastupaju Luka Pollak i Filip Zahirović (oba -30kg), koji nažalost ovaj puta tijesno gube u borbama za medalje ,Luka na zlatni bod od Tea Vjnarda iz zagrebačke Dubrave, a Filip 3:2 od Ivana Kurtovića iz riječkog Sušaka.

Kadetsko zlato donosi kući Hana Marković do 47kg uvjerljivo pobijedivši sve svoje protivnice visokim rezultatima, srebro odnosi Denis Bakunić (-49kg) koji je u finalnu borbi nažalost morao predati zbog povrede. Na turniru su još u kadetskoj konkurenciji nastupili Petra štrbik (+59kg) koja još mora skupljati iskustva budući da joj je ovo drugi turnir na kojem je nastupila i Franko Pollak (-41kg ) koji je nedavno promijenio kategoriju.

Juniorka Laura Zahirović (-55kg) osvaja zlatnu medalju uvjerljivim pobjedama nad svojim protivnicama.

Seniorka Marina Džapo (-57kg) uvjerljivo odrađuje prvu borbu dobivši  predstavnicu splitskog Energy-a Petru Miliša s 11:2, dok u borbi za medalju gubi od predstavnice zagrebačkog Feniksa  Lucije Kruneš 2:1.

Na turniru je još nastupila i naša predstavnica Ana Jerković  u formama  u kategoriji KB-2 kadetkinje 8-11 godina učenički pojasevi  od  4-1 kupa.

Pred taekwondo klubom Osijek je velik zadatak, dva turnira A kategorije, Belgrade Galeb trophy i Croatia open, te juniorsko prvenstvo Hrvatske.Najnovije