zatvori oglas

PK OSIJEK-ŽITO

Plivači Osijek Žito izborili plasman među osam najboljih


OSIJEK -  U Splitu je održano Ekipno prvenstvo Hrvatske u plivanju. Prvenstvo je podijeljeno na A i B prvenstvo, s obzirom na prošlogodišnji poredak. Plivačice i plivači iz Osijeka su nastupili na B prvenstvu.

Nastupilo je po osam plivačica i plivača PK „Osijek Žita“. Djevojke su nastupile u slijedećem sastavu: Nora Grevinger, Laura Bijelić, Iva Matijević, Matea Vila, Ivana Granoša, Patricia Čorić, Paula Herek i Laura Herek. Dečke iz Osijeka su predstavljali: Dino Knežević, Ivan Filipović, Fran Čulin, Patrik Debeljak, Damir Vidović, Sven Latinović, Oliver Bijelić i Lovro Dijanović.

U dva dana natjecanja otplivano je ukupno 48 pojedinačnih i 4 štafetne utrke u kojima su Osječani isplivali 30 osobnih rekorda. Upravo zahvaljujući  tim odličnim utrkama u kojima su se skupljali bodovi za ekipni poredak, plivači iz Osijeka su zauzeli izvrsno 2. mjesto u B prvenstvu koje ih vodi među 8 najboljih plivačkih klubova u Hrvatskoj što je povijesni rezultat za ovaj klub, jer je s tim plasmanom muški dio ekipe PK "Osijek Žito“ prvi puta ušao u  1.ligu hrvatskog plivanja. Plivači su osvojili 14 498 bodova, iza PK „Grdelin“ iz Splita, koji su bili pobjednici B prvenstva sa osvojenih 15 515 bodova.

Kod djevojaka, pobjednice B prvenstva su bile plivačice iz  PK“Dubrava“ iz Zagreba, dok su plivačice iz Osijeka zauzele odlično 3. mjesto sa 14 230 bodova i za malo ostale ponovo u B prvenstvu. Najvrjednije rezultate kod plivačica je otplivala Paula Herek u utrci na 50 slobodno ( 27,33, 622 boda), a kod plivača Oliver Bijelić u utrci na 400 slobodno ( 1.56,84, 620 bodova).

Pobjednici A prvenstva i u ženskoj i muškoj konkurenciji su bili plivači iz PK „Primorje“ iz Rijeke. Treba naglasiti da je ovo prvi nastup plivača iz Osijeka pod vodstvom novog stručnog trenerskog stožera. Naime, od ove sezone, osječke plivače treniraju Igor Čerenšek, vanjski suradnik, mag.psih. Mihael Močković, viši sportski trener plivanja i Mario Zelić, kondicijski trener.

Rezultatski uspjeh plivača je potvrda odličnog rada svih, kako plivača tako i trenera. Pred plivačima su novi izazovi, a prvi slijedeći veliki nastup će imati u ožujku na Prvenstvu Hrvatske za dobne kategorije, za koje sa pripremama započinju već danas.Najnovije