Osijek, gradski portal Osijek-Online.Com

TEKMA U DRAGONJSKOJ

38 godina nezaustavljivi


OSIJEK - Prosljeđujemo vam poziv organizatora 38. Silvestarske utakmice da im se pridružite sutra na terenu ili oko njega, izaberite sami. Nešto više o cijelom događanju doznajte u tekstu koji slijedi.

P O Z I V

na tradicionalnu Silvestarsku Tekmu dana 31.12.2013. u 15 sati i 15.minuta  koja se igra u DRAGONJSKOJ ulici u OSIJEKU. Pozivamo sve naše susjede koji su dali ali i koji žele dati svoj doprinos a posebno Vas, koji ste već dugo dio ove tradicije od 1978. pa do današnje utakmice čime ste pomogli da postane Jedinstvena na području Osijeka a i cijele Hrvatske i održi se do današnje  sada već 38. Silvestarske utakmice.

Ukratko 1978. po useljenju u Dragonjsku 20 prepoznao sam da ima susjeda s kojima bi mogao organizirati Silvestarsku Utakmicu tada kao uvod u Novu Godinu, i uspjeli smo. Sutra 31.12.2014. bit će neprekinut niz od 38.Sivestarskih utakmica. Igrali smo ih i po snijegu i po ledu i u patikama, cipelama, čizmama, kopačkama pa i u Vojničkim čizmama, ovisno što je dozvoljavalo vrijeme odigravanja.

Pošto sam odigrao apsolutno sve utakmice, želja mi je da se ova lijepa tradicija nastavi, u čemu nam već par godina pomažu i naši Sinovi, koji će uskoro preuzeti organizaciju i nastaviti uz našu pomoć ako i kada zatreba, mi stare kuke smo uvijek tu i na raspolaganju.

U nadi da ćemo ovu krasnu Tradiciju odigravanja Silvestarske utakmice održati, jer se ista odigrala i ratnih 1991. i 1992.godine, u isto vrijeme i na istom mjestu i sa tadašnjim susjedima uz druženje svih ljudi dobre volje. Dio ove krasne tradicije su i neka poznata imena kao Tomislav Radotić, Velibor Majerus i mi koji smo igrači Velikog i Malog nogometa Bilići, Šebe, Jurići, Kovači, Varge, Hideki, Mađarci, Firicki i mnogi drugi krasni igrači i susjedi, koji su nam prilazili uklapajući se u društvo, jer uvijek nakon utakmice je bilo druženje svih učesnika ali i gledatelja koji su stvarali štimung u gledalištu.

Uvijek smo uspijevali priuštiti Sokove, Kavicu, Kuhano Vino a u Dekadama i više. Naše domaćice nas ponekad iznenade i sa Kiflicama ili Krafnama. To je sve ono što ovu tradiciju čini velikom i želja nam je da istu održimo uz naše Sinove, te da uvijek budu na terenu sada već i tri generacije, To je već godinama slučaj Veterani, Seniori i Juniori (Djedovi, Sinovi i Unuci).

To nam daje za pravo reći, da smo održali tako dugu tradiciju kakove nema na ovim prostorima u takovom obliku nigdje u cijeloj Republici Hrvatskoj. Najviše htijenja oko održanja tradicije i da se do sada održi su učinili A.Bilić, A.Šebešćen, M.Jurić, J.Kovač, A.Krbanja, F.Varga, M.Stošić,  Z.Bunjevac, braća Hideki a s vremenom i novi susjedi .Treba reći sada mladi čine sve da se ista tradicuja očuva.

Naši sinovi M.Bilić, Z.Kovač, braća Varge, R.Zohil, Mladi Jurić, G.Lacković, braća Firicki , Majerus i njihovi prijatelji koji su već iskazali htijenje i polako zadnjih godina preuzimaju sve veći teret organizacije Silvestarske utakmice uz pomoć nas starijih što nam još čini velko zadovoljstvo.

U nadi da ste uvidjeli da je lijepo, da u Vašem susjedstvu živi tako krasna Tradicija odigravanja Silvestarskih utakmica i druženja sadašnjih bliži i daljih susjeda i bivših stanovnika koji se uvijek vraćamo na istu, a sve to kao uvod u Novu godinu. 

Tekst: A.BilićNajnovije