zatvori oglas

TAEKWONDO KLUB OSIJEK

Pet novih poom majstora


OSIJEK - U nedjelju, 25.01.2015., u prostorijama OŠ Ive Andrića u Zagrebu odrzano je polaganje za majstorske pojaseve u taekwondou od 1. do 4. DAN-a. Komisije u sastavu Anđelko Vučenik 8.DAN, Mladen Uskok 6.DAN, Juraj Kralj 6.DAN i Viktor Romančuk 6.DAN procjenila je, da od 161 prijavljenog kandidata, nije zadovoljilo kriterije njih 60.

Taekwondo klub Osijek predstavljalo je pet kandidata za poom zvanja, Ana Jerković i Patrik Grgić za 1.poom te Lucija Bede, Borna Kufner i Filip Zahirović za 2. poom (poom je izraz za nositelja crnog pojasa koji polaže prije 15.god života). Razlika od DAN zvanja ne postoji, osim što pri polaganju, zbog anatomije i fiziologije dječjeg organizma, poom natjecatelji pošteđeni su lomljenja dasaka pri zadanim tehnikama.

Zanimljivost na ovom polaganju je izazvala Ana Jerković. Kao teški srčani bolesnik od rođenja, Ana je našla snage da se upusti u avanturu zvanu taekwondo. U klub je došla samo kao promatrač i podrška bratu, ali je ubrzo izrazila želju za pohađanjem treniga. Iako svjesni rizika koje za Anu donosi aktivno bavljenje sportom, roditelji su odlučili ispuniti joj  želju. Pod stručnim nadzorom kardiologa te vodstvom trenera Damira Zahirovića, osmišljen je individualni trening za Anu. Iako ne radi sportske borbe, kao ostali njeni prijatelji iz kluba, odlazi na natjecanja iz formi. Kruna njenog dosadašnjeg zalaganja i upornosti je položeni majstorski pojas za 1. poom zvanje.
 
Čestitke Ani i njenim klupskim prijateljima na uspješnom polaganju.Najnovije