Osijek, gradski portal Osijek-Online.Com

AK SLAVONIJA-ŽITO

Uspjesi osječkih atletičara na tri natjecanja ove subote


OSIJEK - Subota, 31. siječnja, bila je izuzetno aktivna i uspješna za atletičare AK Slavonija-Žito.

Nakon odrađenih priprema u Celju, Ivan Horvat uspješno je nastupio na tamošnjem međunarodnom dvoranskom natjecanju. Preskočivši visinu 5,50m, osvojio je prvo mjesto te dao nam naslutiti da ove godine od njega možemo očekivati vrlo dobre rezultate.

Na Dvoranskom prvenstvo Hrvatske za mlađe juniore i juniorke, održanom 31. siječnja u Rijeci, skakač s motkom Dario Prekl osvojio je zlatnu medalju i time ponio titulu mlađejuniorskog prvaka Hrvatske u dvorani. U istoj disciplini Atila Salaj bio je četvrti (3,70m), a Ivan Paravac peti (3,30m). Vrlo blizu postolja bila je Lorna Bogdan u skoku s motkom. Ona je preskočila 2,90m, kao i trećeplasirana, ali zbog većeg broja pokušaja ostala je na četvrtom mjestu. Iva Brkić zauzela je sedmo mjesto u skoku u vis (1,50m).

2. kolo Dvoranske lige Slavonije i Baranje održano je također u subotu, 31. siječnja, u atletskom tunelu dvorane Gradski Vrt. Nastupio je čak 151 mladi natjecatelj što je rekordan broj sudionika na jednom kolu Lige uključujući sve dosad održane Dvoranske, ali i Proljetne lige Slavonije i Baranje. Potvrda je to sve veće popularnosti atletike među mladima i dokaz da se slavonsko-baranjska atletika razvija u pravom smjeru. U ovom kolu na rasporedu su bile dvije tehničke discipline – skok u dalj i bacanje medicinke.

Foto: AK Slavonija-ŽitoNajnovije