zatvori oglas

AK SLAVONIJA-ŽITO

Atletičari nižu uspjeh za uspjehom


OSIJEK - Osječki atletičariiz sebe imaju još jedan uspješan natjecateljski vikend. Osam osvojenih medalja na Dvoranskom prvenstvu Hrvatske za kadete i kadetkinje klubu je donijelo prvo mjesto. Skokom od 5,30m, Ivan Horvat stigao je do još jedne medalje na Dvoranskom prvenstvu Balkana i to one srebrne.
 
Ivan Horvat nastupio je 21. veljače na Dvoranskom prvenstvu Balkana u Istanbulu. Skokom od 5,30m, Ivan Horvat stigao je do još jedne medalje na Dvoranskom prvenstvu Balkana. Nakon što je prije dvije godine bio zlatni, ove godine pripalo mu je srebro. Pobijedio je Cipranin Nikandros Stylianou s 5,35m. Ivanu je ovo četvrta medalja s balkanskih prvenstava. Naime, nastupio je još i na dva Prvenstva Balkana na otvorenom – prošle godine pobijedio je u rumunjskom Pitestiju, dok je 2013. godine u bugarskoj Staroj Zagori osvojio drugo mjesto.

Sjajne nastupe imali su naši atletičari i atletičarke na Dvoranskom prvenstvu Hrvatske za kadete i kadetkinje održanom 21. veljače u Rijeci. Osvojeno je 8 medalja (dvije zlatne, tri srebrne, tri brončane) što je našem klubu donijelo prvo mjesto po broju osvojenih medalja na natjecanju u konkurenciji 28 atletskih klubova.

Polaznici već poznate “motkaške škole” trenera Josipa Gašparca potpuno su dominirali – kadetkinje su se popele na sve tri stepenice postolje, a kadeti na prve dvije. Kod kadetkinja pobijedila je Maria Horvat s istom preskočenom visinom kao i drugoplasirana Klara Šoja (2,70m). Treća je bila Nikolina Užnik (2,60m), a četvrta također naša članica Maja Petričić (2,60m). U muškoj konkurenciji, Ivan Paravac osvojio je zlato, a Sven Salaj srebro. Obojica su preskočili 3,40m.

Državnim viceprvakom u skoku u vis postao je Marijan Kordun preskočivši 1,73m. Brončane medalje pripale su Ivi Brkić u skoku u vis (1,54m) i Karli Milinković u bacanju kugle od 3kg (11,36m). Na peto mjesto u skoku u vis plasirao se Sven Salaj (1,61m). Leonarda Drenić bila je sedma u bacanju kugle (10,77m), a Iva Brkić petnaesta u skoku u dalj (4,35m).

U prilog činjenici da je ovo natjecanje odrađeno na visokoj razini ide i podatak da su naši atletičari ostvarili čak 11 osobnih rekorda u 12 nastupa!

Izvor: AK Slavonija-Žito  Najnovije