zatvori oglas

TAEKWONDO

Taekwondo klub Osijek osvaja ekipno 1. mjesto


OSIJEK - U subotu 07.03.2015. u športskoj dvorani Osnovne škole „Ivana Kozarca“ u Njemcima održano je Prvenstvo Slavonije i Baranje u taekwondo-u. Na turniru su učestvovala 186 natjecatelja iz 10 klubova Slavonije i Baranje. Taekwondo klub Osijek predstavljala su 33 natjecatelja u borbama i 9 natjecatelja u kicku (udaranje u vreću s elektronskim štitom što više udaraca u 20 sekundi).

U kicku su se natjecali najmlađi natjecatelji, a Taekwondo klub Osijek su predstavljali Lana Šalić u ženskoj kategoriji i osam natjecatelja u muškoj konkurenciji. Marin Ćurić, Bruno Bogdan, Borna Jerković, Pavo Šalić, Luka Stivi, Ivano Ćurić, Lovro Matrić i Jan Rogina. Borna Jerković je u svojoj kategoriji pomeo sve svoje protivnike i zasluženo kući odnio zlatnu medalju. Srebrnom medaljom okitili su se Bruno Bogdan i Pavo Šalić, a brončanom Lana Šalić, Jan Rogina i Marin Ćurić. Ove medalje klubu su donijele drugo mjesto u ukupnom plasmanu kickova iza domaćina natjecanja Otoka.

U konkurenciji mlađih kadetkinja natjecale su se: Ena Nikolić, Klara Lovrić, Martina Ursa, Leona Grgić i Katarina Konjević. Zlatnu medalju odnosi Katarina Konjević, srebrne medalje Ena Nikolić i Klara Lovrić,a brončane Martina Ursa i Leona Grgić. Od mlađih kadeta na natjecanju nastupaju Filip Zahirović, Robin Lujić, Tin Edl, Petar Bede, Dino Bakunić, Petar Jukić i Patrik Grgić. Zlatnu medalju odnosi s tri pobjede Filip Zahirović koji ujedno biva proglašen za najboljeg mlađeg kadeta turnira, srebrnu medalju osvaja Patrik Grgić, dok brončane osvajaju Tin Edl, Robin Lujić, Dino Bakunić i Petar Jukić. Ovi rezultati donose klubu plasman na prvo mjesto u konkurenciji mlađih kadeta i kadetkinja.

U konkurenciji kadetkinja nastupile su: Ena Jelošek, Lucija Bede, Mateja Šuvak, Mirna Pejić i Tara Šalić. Zlatne medalje osvajaju Ena Jelošek, Mateja Šuvak i Lucija Bede koja odnosi i laskavu titulu najbolje kadetkinje turnira. Srebrnu medalju osvajaju Mirna Pejić i Tara Šalić. U kadetskoj konkurenciji nastupaju braća Grabar Luka i , Franko Pollak, Denis Bakunić i Zvonimir Konjević.Zlatnu medalju osvaja Denis Bakunić, srebrne medalje braća Grabar svaki u svojoj kategoriji te Franko Pollak, dok brončanu medalju osvaja Zvonimir Konjević. Ovi rezultati donose klubu plasman na prvo mjesto u konkurenciji kadeta i kadetkinja.

U konkurenciji juniorki nastupaju Hana Marković, Rea Bede, Laura Zahirović, Alena Vekić i Petra Štrbik. Zlatne medalje osvajaju Hana Marković, Alena Vekić i Laura Zahirović koja sa uvjerljive tri pobjede i samo jednim primljenim bodom osvaja titulu najbolje juniorke turnira. Srebrnu medalju osvaja Petra Štrbik, a brončanu Rea Bede. U juniorskoj konkurenciji nastupaju Filip Jelošek koji osvaja zlatnu medalju i Hrvoje Balaž koji osvaja brončanu medalju. Ovi rezultati donose klubu plasman na prvo mjesto u konkurenciji juniora i juniorki.

Na turniru je još nastupilo i četvero seniora i to Mia Tovernić, Marina Džapo, Igor Semenjuk i Toni Grcić. Zlatne medalje osvajaju Mia Tovernić i Igor Semenjuk, srebrnu medalju osvaja Marina Džapo, a brončanu Toni Grcić, što donosi klubu plasman na treće mjesto u ukupnom poretku seniora.

Na kraju turnira taekwondo klub Osijek poslije osvojenih 13 zlatnih, 12 srebrnih i 13 brončanih medalja osvaja ekipno 1. mjesto ispred vinkovačkog Sajnamija i Cro – Cop (Privlaka).

Tekst: D. Zahirović

 Najnovije