zatvori oglas

AK SLAVONIJA-ŽITO

Tri pehara na Ekipnom prvenstvu Hrvatske u krosu


OSIJEK - Ekipno prvenstvo Hrvatske u krosu održano je 14. ožujka u Vrbovcu. Na natjecanju je nastupilo 455 natjecatelja što je jedno od najmasovnijih državnih atletskih natjecanja.

Naš klub imao je ekipu u sedam kategorija, a u klupske vitrine stižu nova tri pehara – za drugo mjesto u kategoriji kadeta i mlađih kadetkinja te za treće mjesto kadetkinja.

Ekipni viceprvaci Hrvatske kod kadeta postali su Juraj Marinčić (6 mj.), Luka Zebec (11 mj.) i Marin Vidačić (17 mj.).

Druga najbolja kros-ekipa u Hrvatskoj su i mlađe kadetkinje Lorena Bencarić (4. mjesto), Jana Pranjić (10 mj.) i Paola Rešetar (10 mj.).

Pehar za treće mjesto u zrak su vinule kadetkinje Marissa Bura (1 mj.), Iva Prugović (5 mj.) i Barbara Vrhovac (23 mj.). One su imale isti broj bodova kao i drugoplasirana ekipa iz Atletskog kluba Križevci. Prema pravilima Križevčankama je pripalo drugo mjesto jer su imale bolji plasman treće trkačice.

Ekipnim četvrtim mjestima, na korak do postolja ostali su naši seniori Alen Čokić (7 mj.), Vedran Kovačić (13 mj.) i Luka Batarilo Čerdić (16 mj.), kao i mlađi kadeti u sastavu Luka Bede (2 mj.), Miheal Sušić (17 mj.) i Arian Getto (21 mj.).

Mlađe juniorke i mlađi juniori bili su ekipno osmi. Žensku ekipu činile su Mia Edl (9 mj.), Ana Zebec (15 mj.) i Nikolina Meznarić (23 mj.), a mušku Domagoj Katušić (20 mj.), Dino Bučević (21 mj.) i David Knežević (22 mj.).

Za ekipni poredak u svakoj kategoriji bodovali su se plasmani tri najbrža klupska predstavnika. Osim spomenutih trkačica i trkača, na natjecanju su još nastupili i Karlo Marjanac kod mlađih juniora (28. mj.), Marin Vrdoljak kod kadeta (27. mj.), Marija Grgić kod mlađih kadetkinja (30. mj.) i Luka Conjar kod mlađih kadeta (37. mj.).

Kada se zbroje svi postignuti bodovi, kod muškaraca smo ekipno peti, kod žena šesti, a sveukupno (m+ž) peti klub na natjecanju.

Iako je ovo bilo ekipno natjecanje valja istaknuti i dva pojedinačna plasmana. Marissa Bura pobijedila je na 1000m kod kadetkinja, a Luka Bede bio drugi na 1000m kod mlađih kadeta.

Izvor: AK Slavonija-ŽitoNajnovije