zatvori oglas

TAEKWONDO KLUB OSIJEK

Još medalja za Taekwondo klub Osijek


OSIJEK - U subotu, 14.03.2015, u dvorani Sutinska vrela u Zagrebu održan je Feniks budo sport kup 2015 u organizaciji taekwondo kluba Feniks. Na turniru se okupilo oko 700 natjecatelja iz 58 klubova iz 4 zemalje.

Uz tradicionalno brojne domaće natjecatelje sudjelovali su borci iz Mađarske,Slovenije i Slovačke. Natjecanje se održalo u svim dobnim kategorijama u borbama, formama i kicku (udaranje u vreću s elektronskim oklopom, što više udaraca u zadanom vremenu od 20 sekundi).

Na natjecanju je nastupio i taekwondo klub Osijek sa 3 natjecatelja: u kategoriji kick i kategoriji limači nastupio je Borna Jerković, u kadetskoj konkurenciji je nastupila Mateja Šuvak, a u formama je nastupila Ana Jerković koja je bila i počasna gošća turnira koja je otvorila turnir. Samo da podsjetimo Ana je dijete koje je rođeno sa samo lijevom stranom srca i prošla je dvije teške operacije srca, a nedavno je položila za crni pojas u taekwondou.

U kategoriji kick M2 dječaci 2007.godište Borna Jerković je deklasirao svoje protivnike rezultatima 65:59,70:60 i 70:64 i osvojio zlatnu medalju, dok je u borbama u kategoriji  limači -25kg izgubio u borbi za medalju 7:5 s podsjetnikom da je ovo Borni bila druga službena borba u životu.

Kadetkinja Mateja Šuvak u kategoriji -55kg osvojila je zlatnu medalju pobjedama nad svojim protivnicama 18:0 i 7:4.

Ana Jerković nastupila je po prvi puta u kategoriji  KB-5, kadetkinje nosioci crnog pojasa od 1.-3. POOM-a, od 8-14. godina, i na žalost nije se uspjela plasirati u drugi krug natjecanja, no organizator joj je osigurao utješnu medalju za nastup.

Tekst: Damir Zahirović

 Najnovije