zatvori oglas

FERIVI POLUMARATON

29. ožujka - Jel’ trčiš legaOSIJEK - Za nešto više od dva tjedna održat će se 11. izdanje Osječkog FERIVI polumartona na kojem se ponovo očekuje veliki broj sudionika, posebno na utrci građana pod nazivom ”Jel’ trčiš lega”. Utrka građana je dužine pet kilometara, dok će oni malo bolje pripremljeni trčati polovicu dužine maratona koja iznosi 21,1 kilometar.

Kako je osječka utrka ujedno i Ekipno prvenstvo Hrvatske u polumaratonu u njoj će sudjelovati najbolji trkači iz svih hrvatskih atletskih klubova. U obje utrke već sada ima više od 400 prijavljenih učesnika što je dobar znak za organizatore da i ove godine masovnost neće izostati što je i cilj vodstva utrke. Posebno treba istaknuti dječje utrke pa će tako ovisno o uzrastu najmlađi predškolske dobi trčati 250 metara, a oni u završnim razredima osnovne škole trče 1500 metara.

Kao i svake godine glavni organizator Osječke utrke je Maraton klub Hrvatski sokol Osijek, uz veliku pomoć Atletskog kluba Slavonije Žito i glavnog sponzora osječke tvrke Ferivi sport. Splitska banka sponzorira utrku građana, dok je za dječje utrke zadužen Školski športski savez grada Osijeka. Naravno i Grad Osijek daje svoj doprinos iako nešto manje od prijašnjih godina što pravdaju smanjenim proračunom za gradski sport.

Unatoč problemima i velikim troškovima utrke predsjednik MK Hrvatski sokol i direktor 11. OFP-a  Damir Černić i vodstvo utrke osiguralo je za sve sudionike poklon pakete, a za one najbolje pehare i novčane nagrade. Sve će to doprinijeti da i 11. izdanje Osječkog polumaratona bude pravi trkački praznik koji je iz godine u godinu sve bolji i sve masovniji.

Pored rekreativnih i aktivnih trkača iz cijele Hrvatske na utrci će sudjelovati sportaši iz okolnih zemalja, osobito iz Srbije gdje je Osječki polumarton naročito popularan i već sada ima pedesetak prijavljenih srpskih trkača. Staza polumaratona vodi po najljepšim dijelovima Osijeka od starta na Trgu Ante Starčevića, Štrosmajerovom ulicom, Gornjim gradom, Donjim gradom, Tvrđom, Promenadom i ciljem na Trgu Ante Starčevića. U svim dijelovima Osijeka građani uvijek podržavaju trkače i bodre kako bi postigli što bolje rezultate.

Prošlogodišnji pobjednik i rekorder staze Mađar Tamas Nagy je najavio dolazak i ‘napad’ na rekord staze. Najbolja hrvatska maratonka Lisa Nemec je prije dvije godine istrčala rekord staze u Osijeku kada je polumaraton istrčala za 1:17:16 što će, najvjerojatnije, i dalje ostati najbolje vrijeme jer Lisa dan prije ovogodišnjeg Osječkog polumaratona trči u Pragu. No, vjerujemo da će biti neizvjesno i u ženskoj  konkurenciji posebno ako vremenski uvjeti budu kao prošlogodišnji, pravi proljetni.

Sve to ukazuje da će i ovogodišnji Osječki FERIVI polumaraton biti stepenica više kako u organizacijskom dijelu tako i što se tiče odazivu trkača svih kategorija, te približavanju europskim i svjetskim uličnim utrkama čemu su neumorni organizatori uvijek težili.

Izvor: osjeckiferivipolumaraton.com

 Najnovije