Osijek, gradski portal Osijek-Online.Com

AK SLAVONIJA-ŽITO

Najuspješnija zimska sezona za AK Slavonija-ŽitoOSIJEK - Atletski klub Slavonija-Žito sjajno je krenuo u novu sezonu. Dokaz tomu su uspjesi ostvareni u prvom dijelu sezone. Naime, u zimskoj sezoni osvojena je 31 medalja (4 zlatne, 13 srebrnih i 14 brončanih) što je čak 8 medalja više nego rekordne 2014. godine!

Nastupali smo na državnim dvoranskim natjecanjima u svim kategorijama, Zimskom prvenstvu Hrvatske u bacanjima te Ekipnom prvenstvu Hrvatske u krosu.

Motkaši su dominirali na dvoranskim natjecanjima. Titule državnih dvoranskih prvaka ponijeli su Ivan Horvat kod seniora, Dario Prekl kod mlađih juniora, Maria Horvat kod kadetkinja i Ivan Paravac kod kadeta.

Posebno su nas razveselili naši mladi atletičari na Dvoranskom prvenstvu Hrvatske za kadete i kadetkinje – po broju osvojenih medalja (8) osvojili smo prvo mjesto na natjecanju u konkurenciji 28 klubova.

Prvo ekipno državno natjecanje u novoj sezoni bilo je ono u krosu. Ponovno su se iskazale naše mlade snage – kadeti i mlađe kadetkinje bili su ekipno drugi, a kadetkinje treće.

Nastupi Ivana Horvata donijeli su veliki optimizam za nastavak sezone. Skakao je visoko (5,50m u Celju), a od značajnijih uspjeha treba istaknuti srebrnu medalju na Dvoranskom prvenstvu Balkana u Istanbulu.

Što drugo reći osim – veselimo se sezoni na otvorenom!

Izvor: akslavonija-zito.hrNajnovije