Osijek, gradski portal Osijek-Online.Com

AK OSIJEK

Osječki zrakoplovni modelar Igor Nišević osvojio zlato


OSIJEK - U nedjelju, 28. ožujka u Ludbregu je održano natjecanju zrakoplovnih modelara koje se bodovalo  za kup Hrvatske. Na njemu je sudjelovalo 48 modelara u dvije kategorije. Osječanin Igor Nišević osvoji je prvo mjesto u kategoriji F1N-150 - dvoranskih modela koji se startaju pomoću gumice ispred Damira Markalausa AK Osa Kutina i treće plasiranog Damira Kosira MK Zaprešić.
 
U juniorskoj konkurenciji Matija Loinjak iz Osijeka je bio treći, Marina Pein CTK Čeminac druga, a prvi Antonio Ozimec AK Osa Kutina.

U kategoriji F1N - modeli raspona krila veći od 150 milimetara a izbacuju se rukom, Filip Glogoški je u juniorskoj konkurenciji zauzeo treće mjesto iza Antonia Ozimeca AK Osa Kutina dok je prvi bio Alen Tucman MK Zaprešić.

U konkurenciji mlađih juniora Matija Tolić AK Osijek tekođe zauzima treće mjesto iza Antonija Ozimeca kao drugog i Alena Tucmana MK Zaprešić kao prvog.

Ovim natjecanje završava prvi dio sezone i u kupu Hrvatske Igor Nišević čvrsto drži prvo mjesto, a Filip Glogoški treće u svojoj kategoriji te mirno očekuju jesenji nastavak sezone.

Njihov trener Antun Šikić zadovoljan je postignutim rezultatima, a posebno upornošću mladih snaga sekcije Zrakoplovnog modelarstva CTK Osijek-ZTK Grada Osijeka - Grgićem, Dankošem, Činčurakom i Kirinom koji su pokazali da se u budućnosti treba ozbiljno računati na njih.

Izvor: AK OsijekNajnovije