zatvori oglas

TAEKWONDO

Tko će od Osječana ući u juniorsku reprezentaciju


OSIJEK - Dana 04.04.2015. u dvoran „Sutinska vrela“ u Podsusedu odrzan je turnir pod nazivom „Plemeniti turnir Zaprešića 2015“. Turnir je ujedno bio i drugi po redu kriterijski turnir juniorske reprezentacije za Europsko prvenstvo koje se održava u listopadu ove godine u Rigi.

Na turniru je nastupilo 504 natjecatelja iz Bosne i Hercegovine, Slovenije, Italije i Hrvatske, među kojima se našao i taekwodo klub „Osijek“ sa svoja četiri predstavnika, u kadetima Denis Bakunić (-49kg), juniorima Filip Jelošek (-55kg), juniorkama Hanom Marković (-49kg) i Laurom Zahirović (-59kg).

Denis Bakunić uvjerljivo dobiva svoje protivnike visokom bodovnom razlikom i osvaja zlatnu medalju. Stepenicu niže doseže njegova klupska kolegica Laura Zahirović, koja gubi finalnu borbu od predstavnice splitskog „Marjana“ Anamarije Runtić, i Tako osvaja nova 4 boda za plasman u juniorsku reprezentaciju.

U ovoj kategoriji ostaje sve otvoreno do juniorskog prvenstva Hrvatske u Splitu 18.04.2015. godine, gdje jednake šanse za ulazak u reprezentaciju imaju dosadašnje osvajačice medalja i bodova Anamarija Runtić (Marjan - Split), Tena Kunović (Banija Pandas –Karlovac)(obje 10 bodova), Laura Zahirović (Osijek), Lara Pollak (Dubrava – Zagreb)(obje 6 bodova). Ovaj puta bez medalja i bodova ostaju Filip Jelošek koji gubi borbu za medalju, kao i Hana Marković.

Tekst: D. Zahirović

 Najnovije