Osijek, gradski portal Osijek-Online.Com

AK SLAVONIJA-ŽITO

Erste Plava liga - Osijek


OSIJEK - U srijedu, 29. travnja, točno u podne, u Osijeku starta ovogodišnja Erste Plava liga. Ovo jedinstveno atletsko natjecanje osmoškolaca treću godinu zaredom organizira Atletski klub Pro Sport s partnerima, Erste&Steiermärkische Bank d.d. i Erste Plavim mirovinskim fondovima, ove godine pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta i Hrvatskog atletskog saveza te uz podršku Zagrebačkog savjetovališta protiv nasilja djece i mladih “Luka Ritz”.

Na stadionu Gradski vrt prvi će, u 12 sati, trčati, skakati i bacati učenice i učenici 6. razreda slavonskih osnovnih škola, a slijede oni iz 5. (13 sati), 4. (14 sati) i 3. razreda (15 sati). Organizatori ove godine očekuju rekordan broj prijava, a natjecanje je po osječkim školama proteklih dana promovirao i naš najbolji skakač s motkom i ambasador Erste Plave lige Ivan Horvat.

Prošle godine su organizatori iz atletskog kluba Slavonija-Žito, ali i mali slavonski atletičari, napravili pravi podvig, budući da natjecanje zbog kišovitog i hladnog vremena nije održano na stadionu, već u susjednoj sportskoj dvorani i atletskom tunelu. Tamo su bile održane sprinterske discipline, skok u vis i skok u dalj, dok su se ispod tribina stadiona bacali kugla i vortex. I u takvim okolnostima sudjelovalo je čak 539 osmoškolaca iz 35 škola Osijeka, Vinkovaca, Kutjeva, Slavonskog Broda, Požege, Kutine... Prve sezone u Osijeku je, inače, nastupilo 588 natjecatelja.

Podsjetimo, osmoškolci se na Erste Plavoj ligi natječu u njima primjerenim disciplinama – utrkama na 60, 100, 300 i 600 metara, skoku u vis, skoku u dalj, bacanju kugle (2 ili 3 kg) i vortexu. Po dvoje najboljih iz svake discipline nastupit će na finalu Erste Plave lige, 8. rujna u Zagrebu, u sklopu Hanžekovićevog memorijala.

Izvor: www.ersteplavaliga.com

 Najnovije