zatvori oglas

TAEKWONDO

Mali ali žestoki


OSIJEK - Dana 09.05.2015. u dvorani „Sutinska vrela“ u zagrebačkom Podsusedu, održan je međunarodni  turnir „Susedgrad - sokol pokal“ na kojem je bilo prisutno 582 natjecatelja  u borbama i 120 u formama iz Mađarske,Slovenije, Bosne i Hercegovine i Hrvatske.

Taekwondo klub „Osijek“ nastupio je s 5 članova  i to : mlađa kadetkinja Martina Ursa(-36kg), mlađi kadet Filip Zahirović (-33kg), juniorke Hana Marković (-52kg), Petra Štrbik (+68kg) i Daniel Markoš natjecatelj u formama u kategoriji KA-1 (mlađi kadeti od 8-11godina učenički pojasevi od 8.kupa – 5.kupa)

Nakon uzbudljivih i dinamičnih borbi na turniru do srebrne medalje dolaze Filip Zahirović izgubivši u finalu 6:5 od predstavnika „Rugvice“ Paula Brandića i Petra Štrbik izgubivši od predstavnice zagrebačkog „Oriona“ Gabrijele Bajić. Brončanu medalju osvaja juniorka Hana Marković koja gubi u borbi za finale od predstavnice „Zaprešića“ Paule Dodig 3:2. Ovaj puta, za korak prekratka, ostaje Martina Ursa koji gubi u borbi za medalju i tako se mora zadovoljiti plasmanom od 5.-8. mjesta.

Jedini natjecatelj u formama Daniel Markoš koji ima svega 6.5 godina i kojem je ovo prvo natjecanje u formama, nažalost ne prolazi u drugi krug natjecanja i ostaje bez medalje ovaj puta.

Tekst: D. Zahirović
 


 Najnovije